28-годишната Валерия Глодан и нейното тримесечно бебе са загинали при

...
28-годишната Валерия Глодан и нейното тримесечно бебе са загинали при
Коментари Харесай

Млада жена и 3-месечното ѝ бебе са сред жертвите на руския обстрел в Одеса

28-годишната Валерия Глодан и нейното тримесечно бебе са починали при. Жената е приключила публицистика и е работила като PR управител в локална компания. Тя е родила щерка си няколко седмици преди началото на съветската война в Украйна. 

Жертвите на офанзивата точно на Велика Събота са към този момент 8, а още 18 души са ранени.

Загинала е и майката на Валерия, която е била в жилището по време на ударите. Бащата на бебето е бил отвън дома, когато се е случил обстрелът. Той е единственият оживял от фамилията. 

Прокуратурата в Одеса е почнала наказателно произвеждане за осъществено военно закононарушение поради стрелбата по жилищни здания. 

Унищожени са всички жилища сред 2 и 5 етаж на блока, в който е живяло фамилията. При ударите е избухнал пожар, развалени са и прилежащи здания и коли.

Министерството на защитата на Русия твърди, че задачата на офанзивата в Одеса е " военно летище, където се счита, че се е намирала огромна пратка от задгранично въоръжение, пристигнало от Съединени американски щати и европейски страни ". 

Според украинските медии обаче летището " Школний " се намира на близо 7 км разстояние от блока, в който е попаднала съветската ракета. 

Президентът Володимир Зеленски упрекна Русия за това, че тероризира мирните украински жители по време на Великденските празници. 

" Докато тази война не завърши, ние сме длъжни да използваме всяка опция, тъй че в никакъв случай повече да не умират тримесечни деца. Това е някакъв смут. За какви полезности приказват? Какъв е този техен " съветски свят "? Християнски ли е този свят? Средновековие. Изпратиха седем ракети по своята " обичана Одеса ", сподели Зеленски във видеообръщение. 

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР