28-годишната Росица А. остава в ареста с постоянна мярка за

...
28-годишната Росица А. остава в ареста с постоянна мярка за
Коментари Харесай

Белгия иска наша сводница, оставиха я в ареста

28-годишната Росица А. остава в ареста с непрекъсната мярка за неотклонение до началото на процеса й за екстрадиция. Властите на кралство Белгия желаят тя да им бъде предадена, с цел да бъде съдена там за трафик на дами, принуждавани към проституция.

Росица е обвинена за това, че дружно с брат си и с други лица, в нескончаем интервал от време от България към Брюксел, осъществявали трафик на дами, които били принуждавани със закани да проституират. Варненският апелативен съд я остави в ареста като последна инстанция. Апелативните магистрати споделиха основанията, посочени от Варненския областен съд, които се основават на европейска заповед за арест. В документите, изпратени от управляващите в Белгия, са посочени лицата, обвинени в експлоатирането на незаконната мрежа, както и жертвите на трафика. Повече от милион евро са средствата, непозволено добити от употребата на дамите, принуждавани да проституират. Според проверяващите в Белгия, Росица е играла ролята на финансов медиатор за прекачване на парите, генерирани от проституция и е била наясно с произхода им. Материалите, документите, движимостите и даже оръжието, намерено в дома й в Румъния, са били и основанията на проверяващите органи в Белгия да изискат с ЕЗА задържането на българката.

" В сегашния стадий и за този съд е значимо, че документите, изпратени от способените управляващи в Брюксел, съдържат всички атрибути, посочени в Закона за екстрадицията и Европейската заповед за арест. Мярката за неотклонение „ задържане под стража “ ще подсигурява явяването на Росица пред Варненския областен съд, който има 7 дневен период, с цел да насрочи и прегледа настояването на Брюксел за предаването на българката, която ще бъде разследвана там по тази причина, че дружно с брат си и с други лица, в нескончаем интервал от време от България към Брюксел осъществявали трафик на дами, принуждавани да проституират ", написа в определението на съда. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР