28-годишна бивша моделка стана директор по комуникациите на Белия дом

...
28-годишна бивша моделка стана директор по комуникациите на Белия дом
Коментари Харесай

Красавица скочи от модата в политиката на Тръмп

28-годишна някогашна моделка стана шеф по връзките на Белия дом – четвъртият от встъпването на Доналд Тръмп в служба през януари.

Хоуп Хикс изпълняваше длъжността след напускането на Антъни Скарамучи, който се задържа на поста единствено 10 дни.

Тя работи от дълго време за Тръмп, прочут със слабостта си към хубавици. Беше шеф по стратегическите връзки на президента, а преди този момент – прессекретар на предизборния му щаб. Смята се за един от най-верните му хора, отбелязва Би Би Си.

Била е модел, в това число на Ралф Лорън, сменя попрището, когато става пресаташе на стилната къща на Иванка Тръмп.

Като шеф по връзките на Белия дом работата й ще е да формулира посланията, които администрацията изпраща, въпреки и работата да не бъде толкоз забележима като на прессекретаря на Тръмп Сара Сандърс.

Първите реакции на упълномощените публицисти в Белия дом бяха недоволства, че на Хикс й липсват опит и обучение за тази работа. Тя не е част от естаблишмънта, само че пък скъпото й качество е, че президентът й се доверява, разяснява кореспондентът на Би Би Си.

Бившият финансист Антъни Скарамучи, който бе назначен на 21 юли, незабавно се озова в окото на скандал поради нецензурни оценки пред кореспонденти по адрес на двама сътрудници – началника на администрацията, също към този момент някогашен – Рейнс Прибъс, и за съветника на Тръмп Стив Банън.

Прибъс и прессекретарят Шон Спасър напуснаха след назначението на Скарамучи, а малко по-късно ги последва и той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР