28-годишен мъж се оказа погрешно обявен за починал от коронавирус

...
28-годишен мъж се оказа погрешно обявен за починал от коронавирус
Коментари Харесай

Здравните власти обявиха погрешно 28-годишен мъж за умрял от коронавирус

28-годишен мъж се оказа неправилно разгласен за умрял от ковид от осведомителната система за Covid-19 в четвъртък. За миналото денонощие бяха оповестени 10 нови смъртни случая, измежду които най-вече възрастни хора над 80 години, само че и на 28-годишен мъж без данни за съпътстващи болести.

По-късно обаче от Министерството на здравеопазването споделиха, че след осъществена инспекция е било изяснено, че чиновник на районната здравна ревизия в Стара Загора е позволил техническа неточност при актуализирането на статуса на пациента. " 28-годишният мъж е сполучливо оздравял и изписан след болнично лекуване ", споделиха от Министерство на здравеопазването.

Случаят слага въпроси по отношение на точността на нанасяните в системата данни, макар че от Министерство на здравеопазването неведнъж са уверявали, че против всеки човек в системата стои ЕГН и неточности не може да има. Технически неточности с въвеждана информация в системата обаче са допускани и различен път, само че поправени в следствие.

В последна сметка умрелите за миналото денонощие са 9, а общо от началото на епидемията жертвите на инфекцията са 701.

Новорегистрираните случаи за денонощието са 122 при направени над 5100 теста. Оздравелителите са повече от новозаразените – 177.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР