28-годишен мъж, пиян и без книжка, помете пешеходец на тротоара.

...
28-годишен мъж, пиян и без книжка, помете пешеходец на тротоара.
Коментари Харесай

Пиян и без книжка помете пешеходец на тротоар в село Дебелт


28-годишен мъж, пийнал и без брошура, опустоши пешеходец на тротоара. Инцидентът е станал в бургаското село Дебелт. Хората настояват, че до нещастието се стигнало след гонка сред младежи с два автомобила. Единият от тях изгубил надзор и блъснал 68-годишния мъж.

Мартин Куртев е наследник на потърпевшия. Той описа пред камерата на NOVA, че видял събрани хора, слязъл от колата си и видял татко си прострян по очи, неподвижен. „ Отидох и го видях целия намлян, безусловно ”, спомня си и брачната половинка на потърпевшия 68-годишен мъж Янка Куртева. 

В събота следобяд, по думите на локални, имало женитба. Сред присъстващите били и седналите зад кормилото младежи, които след приложимост на алкохол, решили да тестват мощността на колите си. „ Те не караха, те просто  летяха. Гониха се ”, сподели Кокона Катърова, която живее в Дебелт. Пострадалият Иван Куртев се движил по тротоара на 200 метра от кметството. След удара колата потегля, стопира се в портала на отсрещната къща и бяга от местопроизшествието, споделя кметът на селото Иванка Ангелова. Охранителни камери обаче снимат автомобила, който лети по улицата. Полицията го открива и задържа 28-годишен мъж, за който се счита, че е бил зад кормилото.

„ Тестван е за приложимост на алкохол с дрегер, като апаратът е отчел 1,88 промила. Констатирано е също, че въпросният мъж в никакъв случай не е имал шофьорска брошура, т.е. той  е недееспособен лидер ”, изясни представителят на ОДМВР – Бургас Цветелина Рандева. Мъжът е освободен след 24-часово задържане. Полицията работи  по версията, че зад кормилото на колата е била жена и откакто напуснала произшествието мъжът е поел виновността й.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР