„28 години все още не можем да се разберем като

...
„28 години все още не можем да се разберем като
Коментари Харесай

Вицепрезидентът откри изложба „Големите на ХХ век“

„ 28 години към момента не можем да се разберем като общество какви са границите на прехода - дали е почнал, дали е приключил, имахме ли други благоприятни условия, чакахме ли други резултати и удовлетворени ли сме от това, което ни се случи. С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова се обърна към присъстващите на откриването на изложбата „ Големите на ХХ век " на Валентин Кардамски. Авторът събира на едно място огромните персони от края на предишния и началото на сегашния век. „ Тази галерия е жест към известните персони, с цел да ги помним макар че някои от тях не са измежду нас ", съобщи вицепрезидентът. Портретите на ярки създатели, политици и общественици са сложени в постройката на Народното събрание. Ликовете на Радой Ралин, Стоянка Мутафова, Георги Калоянчев, Лили Иванова, Крикор Азарян са до портретите на Желю Желев, Николай Добрев, Симеон Сакскобургготски, Сергей Станишев и други. " Тези облици са доста мощни, доста въздействащи ", добави вицепрезидентът.

Илияна Йотова изрази своето единодушие с художника, че историята и значимите фигури не би трябвало да се не помнят, тъй като това значи да изтрием и себе си.

Изложбата, проведена в постройката на Народното събрание, е с благотворителна цел. „ Знам, че част от парите, които ще се съберат ще отидат за деца, лишени от наставнически грижи, само че които носят гения в себе си и би трябвало да го насърчаваме. Една от тези картини ще бъде поставена в постройката на президентството ", сподели Илияна Йотова. С дарените средства ще бъде подкрепено ателие за развиване на надарени деца, лишени от наставнически грижи „ Прегърни ме ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР