28 души са разпитани за една седмица по случая с

...
28 души са разпитани за една седмица по случая с
Коментари Харесай

Прокуратурата: Бебетата са разменени след объркване на гривните на майките

28 души са разпитани за една седмица по случая с разменените бебета в столичната АГ " Шейново ". Изготвени са и ДНК експертизи, като резултатите демонстрират, че вписаните в актовете за раждане на двете деца майки не са биологичните. Това съобщи пред публицисти заместник-районният прокурор на София Иван Стефанов.
Още по темата
По думите му, делото е върнато в полицията, като от прокуратурата е обещано напътствие за осъществяване на спомагателни разпити.

" Те се постановат, с цел да се откри изрично фактологическата конюнктура, както и да се разкрие по кое време е осъществена размяната на двете деца ", посочи прокурор Стефанов. Той добави, че и двете майки са дали биологичен материал за ДНК експертиза.

" Уведомена е и Дирекция " Социално подкрепяне ", а в момента всяко бебе е с майката, с която е било изписано от родилния дом. Няма данни някое от тях да е в заплаха ", сподели още заместник-районният прокурор.

Установено досега е, че гривните, сложени на ръцете на новородените, са били верните. Объркването е станало с гривните, които се слагат на ръцете на майките, добави Иван Стефанов.

По думите му, размяната е разкрита от една от майките, която е забелязала, че номерът на бебешката гривничка е друг от този, вписан на нейната гривна. Жената била запазила двете гривнички за спомен. Двете бебета са родени в средата на септември.

Според прокурор Стефанов отговорност може да се търси на лицето, разменило двете деца - съзнателно или не, както и на този, който е трябвало да управлява този развой. Ако бъде открита виновност, законът планува до две години затвор, напомни той и добави, че това е текст, непроменян от 1968 година

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР