28 254 500 лв. – с точно толкова пари ще

...
28 254 500 лв. – с точно толкова пари ще
Коментари Харесай

Амбициозни цели с малко пари: Какво планира Министерството на туризма?

28 254 500 лева – с тъкмо толкоз пари ще разполага Министерството на туризма (МТ) съгласно проектобюджета на финансовия министър Асен Василев, който беше признат на първо четене от Народното събрание преди седмица. Сумата е с малко над милион повече спрямо бюджета, с който разполагаше ведомството през 2022 година

От министерството, ръководено от Зарица Динкова, си слагат съществени цели. От одобряване на България като целогодишна дестинация през създаването на Бранд „ България “ до развиването на другите типове туризъм, измежду които и приключенския.

Работи се по няколко тактики, които да трансформират качествено промотирането на Дестинация " България ". Това ще стане благодарение на ефикасна и умна маркетингова акция, която да помогне за одобряването на България като известна и желана дестинация за задграничните и български туристи през цялата година “, споделят от министерството.

В сходство с Националния проект за развиване България до 2030 година, българският туристически артикул ще се популяризира посредством акции, които ще се концентрират върху неповторимите качества и уравновесеното развиване на туристическите региони. Ще се подтиква развиването на профилирани типове туризъм – културен във всичките му форми, винено-кулинарен, здравен (балнео, СПА, уелнес, медицински), авантюристичен, различен, градски (конгресен и събитиен), които могат да привлекат туристи от по-висок сегмент и да дадат друга добавена стойност на туристическите артикули – споделят още от ведомството.
Ще стигнат ли парите?
Бързият отговор на този въпрос, на база мненията на участниците в Комисията по туризъм в Народното събрание е – не, няма да стигнат. Според тях всичко под 100 млн. лева прави България невидима на туристическата карта.
 Минималистичният бюджет за реклама прави България „ невидима “
Припомняме, че още в първия си мандат като длъжностен министър на туризма Илин Димитров направи предложение бюджетът на ведомството за 2023 година да бъде в размер на 100 млн. лева С претекста, че само по този начин страната ни може да бъде конкурентна. Според специалисти в региона обаче не милионите, а положителните хрумвания и тяхната реализация за ключът към триумфа.
 Изграждане на бранд „ България “: Милиони за реклама, само че без ясна цел
Извън концепциите и разсъжденията, действителността е напълно друга. Министерството ще разполага с няма и 30 млн. лева за тази година и ще залага на акции в обществените мрежи, с цел да реализира задачите си.
Какви още цели си е сложило министерството?Сериозно внимание ще бъде обърнато на качеството на предоставените туристически услуги и транспарантната икономическа среда, благодарение на функциониращата и разрастваща се Единна система за туристическа информация (EСТИ);Работи се и по одобряването на България на интернационалната туристическа сцена. След сполучливото реалициране на 68-та среща на Регионалната Комисия Европа на Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации, страната ни ще бъде хазаин и на 109 –та среща на Борд на шефовете на Европейската туристическа комисия;Предвижда се интензивно присъединяване на туристическите организации и неправителствения бранш в процеса на формулиране на политиките, както и съвещания с сектора при правене на законодателството, регулиращо бранша.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР