279 хил. лв. е новата санкция, която кметът на София

...
279 хил. лв. е новата санкция, която кметът на София
Коментари Харесай

Нова солена глоба за ремонта на „Граф Игнатиев“

279 хиляди лева е новата глоба, която кметът на София Йорданка Фандъкова постанова на изпълнителя за ремонта на ул. „ Граф Игнатиев “. Причината - надигания на настилката на няколко места в зоната на релсовия път, които чиновници на общината установяват през уикенда. Според тях повода е температурно уголемение към напречните отводнители . Това написа кметът на София Йорданка Фандъкова в профила си в обществената мрежа „ Facebook “.
 
„ На този обект работиха и не престават да работят десетки инженери, проектанти и строители – по тази причина не одобрявам оправданията на всяка от страните сега. Релсовият път беше приключен в края на предходната година и това е първото лято, в което е в употреба. Не мога да позволи, че никой от проектантите и инженерите, не се е сетил, че в София е горещо през лятото и е нужна фуга, която да поеме температурните разширения “, написа във Facebook Фандъкова.
 
Тя уточни, че е поискала проектантите да дадат решение, което изпълнителят ще направи за своя сметка в границите на гаранцията на обекта.
 
„ Над половин милион лв. е общият размер на глобите, които съм наложила досега за ремонта на ул. „ Граф Игнатиев “ (зона 2). За ремонта в Зона 4 – отхвърлих приемане на обекта с Акт 15 и върнахме компанията да поправя недостатъци по първия стадий – градините „ Кристал “ и „ Св. Кл. Охридски “ – по тази причина време те нямат право да работят по други сектори, а срокът на контракта им продължава да тече “, добави кметът.
 
В момента Столична община апелира две решения на Управляващия орган на оперативна стратегия „ Региони напредък “ за наложени наказания от 5% за двете зони. Управляващият орган на програмата постанова наказания поради повишени условия към просветителната подготовка на специалистите, с които желае фирмите-участници да разполагат и незадоволително цялостна информация в обособени елементи на методологията.-->
 
„ Пред съда ние пазиме мнението, че по-високите условията към специалистите по надзор на качество и инженер геодезистите са съобразени със сложността и размера на плановете. Безспорно и двете поръчки са свързани с консумиране на обилни обществени средства и не намираме за основателно да са заложени минималните условия към специалистите. В жалбите си пред съда посочваме още, че Управляващият орган не е отчел фактът, че поръчката е предходна през прелиминарен надзор от Агенцията по публични поръчки и констатацията на АОП е: „ не са открити несъответствия с условията на Закон за обществените поръчки “. В своите решения Управляващият орган въпреки всичко показва, че процедурите са извършени при положително равнище на конкуренция и за коментираните по-високи условия към специалисти, няма отстранени участници “, добавя в обявата си столичният кмет Йорданка Фандъкова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР