272 сателита и центрове за данни ще бъдат пуснати в

...
272 сателита и центрове за данни ще бъдат пуснати в
Коментари Харесай

LinkSure гради сателитна мрежа за безплатен интернет

272 спътника и центрове за данни ще бъдат пуснати в деяние

Първият спътник на LinkSure се чака да бъде изведен през 2019 година

Лесно е да се одобри достъпът до интернет за нещо обещано, само че на доста места по света не е по този начин. Сега китайската компания LinkSure Network разгласи решението си да построи система от спътници, която ще бъде пусната в употреба до 2026 година и ще обезпечава гратис достъп до интернет по целия свят.

Наречена „ съзвездие LinkSure Swarm “, мрежата ще бъде управлявана от спътника LinkSure-1, който се чака да бъде изведен през 2019 година Той ще бъде последван от още 10 спътника до 2020 година Общо 272 спътника и центрове за обработка на данни ще бъдат пуснати в деяние в границите на идната осем години, планува проектът.
още по тематиката
Както при другите препоръчани системи от този вид, концепцията е да се предава интернет от спътник към спътник, като в последна сметка сигналът се излъчва и доближава до области, които нямат нужната наземна инфраструктура за високоскоростен достъп до мрежата. Ако обещано устройство вижда който и да е спътник от мрежата, то ще може да се свърже онлайн.

Според последните оценки, малко над половината от популацията на света – към 4 милиарда души – имат достъп до интернет. Да бъдеш в положение да получиш онлайн гратис – би било голяма смяна за доста отдалечени и разрастващи се елементи на планетата.

Но цената на сходно начинание следва да се покрие отнякъде. LinkSure споделя, че ще разчита на партньорства и приложения, които да обезпечат финансиране. Навярно сърфиращите в интернет ще би трябвало да употребяват дадени приложения на LinkSure, при което ще виждат реклама.

Всички тези данни следва да бъдат доказани. Според информация от LinkSure, че общата цена на плана ще бъде към 3 милиарда юана (432 милиона долара).
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР