27 цивилни са били убити и 30 ранени, при турски

...
27 цивилни са били убити и 30 ранени, при турски
Коментари Харесай

27 убити цивилни при турски обстрел в Африн днес

27 цивилни са били убити и 30 ранени, при турски въздушни удари и артилерийски обстрел против популации преобладаващо с кюрди северозападен сирийски град Африн през днешния ден, съобщи ДПА, като се базира на неправителствена мониторингова организация.

Сирийският център за наблюдаване на правата на индивида заяви, че над 35 000 цивилни са избягали от Африн през последните 48 часа. Те са се насочили към следени от сирийското държавно управление региони. Турция и съюзени с нея бунтовници в Сирия започнаха на 20 януари интервенция против кюрдската милиция Сили за национална отбрана (СНЗ) в кюрдския анклав Африн.

Турското държавно управление счита СНЗ за терористична организация, обвързвана с бунтовническата формация в Турция Кюрдска работническа празненство (ПКК). СНЗ бяха сътрудник на Съединени американски щати в битката в Сирия против джихадистката формация "Ислямска страна ", напомня ДПА.

Град Африн е обсаден от турската войска и сирийски бунтовници от понеделник. Около 249 индивида, измежду които 43 деца, са били убити в едноименния анклав от началото на офанзивата съгласно данни на наблюдателния център.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР