27-те страни членки на ЕС са призовани от Брюксел за

...
27-те страни членки на ЕС са призовани от Брюксел за
Коментари Харесай

ЕС призован за единство за засилване на доверието към ваксината на AstraZeneca

27-те страни членки на Европейски Съюз са призовани от Брюксел за единение за усилване на публичното доверие към имунизацията на Oxford/AstraZeneca , откакто и предизвикването на редки положения на тромбоза, написа " Гардиън ".

Вчера се организира среща на здравните министри и представители на Европейската организация по медикаментите, която заяви откритията си за имунизацията против ковид, до момента в който в това време настоя да продължи всеобщото й потребление . В същото време европейските държавни управления са разграничени какви ограничавания би трябвало да се наложат.
 Продължаваме да имунизираме с AstraZeneca, само че с нараснало внимание при дами под 60 година
Продължаваме да имунизираме с AstraZeneca, само че с нараснало внимание при дами под 60 година

Имало 62 нежелани реакции при 25 млн. сложени ваксини в Европейски Съюз

Комисарят по опазването на здравето Стела Кириакидис прикани за съгласуван метод поради слабото публично доверие към имунизацията.

Тя акцентира, че сигурността на имунизациите постоянно е било съществена част от имунизационната тактика на Европейски Съюз . Според нея решенията би трябвало да се базират на научната работа на Европейска организация по медикаментите и продължение оценката на рисковете и изгодите.

Призоваваме здравните министри да следват съгласуван метод в Европа за усилване на публичното доверие, изиска еврокомисарят.

От Европейската организация по медикаментите увериха, че изгодите от имунизацията на Oxford/AstraZeneca надвишават рисковете и няма доказателства , които да оправдаят ограничението й до съответни възрастови групи.

Въпреки заключението 17 страни членки ограничиха потреблението на имунизацията.

Британският регулатор MHRA също предложи здравите хора на възраст под 30 година да получат друга ваксина , в случай че е допустимо.
 ЕМА видя връзка сред имунизацията на AstraZeneca и съсиреците
ЕМА видя връзка сред имунизацията на AstraZeneca и съсиреците

Случаите на съсиреци обаче са извънредно редки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР