27-те държави-членки на Европейския съюз постигнаха съгласие да предоставят 1

...
27-те държави-членки на Европейския съюз постигнаха съгласие да предоставят 1
Коментари Харесай

ЕС дава 1 млрд. евро на Украйна под формата на муниции, според Киев е твърде малко

27-те държави-членки на Европейския съюз реализираха единодушие да дават 1 милирад евро на Украйна под формата на боеприпаси, с цел да може Киев да продължи да се отбранява против съветските войски.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9746
Общността планува и отпущането на още един 1 милиарда евро за попълване на запасите на европейските сътрудници, изпитващи дефицит точно поради даването на военна помощ за украинската страна през последната година.

В същото време обаче властта в Киев смята за " прекомерно малко " тези 1 милиарда евро за боеприпаси поради потребностите на украинската войска в този " основен миг " на спора, визирайки обсадата на Бахмут и съветската контраатака напоследък

От друга страна европейският комисар по външната политика на Европейски Съюз Джозеп Борел уточни, че груповото закупуване на въоръжение за Украйна от страна на Общността ще отнеме време и това няма да се случи в кратковременен проект поради сложността на целия развой.

Борел още един път акцентира, че " с цел да се реализира мир, Украйна би трябвало да завоюва войната ", осведоми 20minutos.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР