27-те държави членки дадоха зелена светлина за започване на интензивни

...
27-те държави членки дадоха зелена светлина за започване на интензивни
Коментари Харесай

ЕС даде зелена светлина за започване на интензивни преговори за Брекзит

27-те страни членки дадоха зелена светлина за започване на интензивни договаряния за Брекзит с британците, съобщи Агенция Франс Прес. Това стана по време на среща сред основния договарящ от Европейски Съюз Мишел Барние и непрекъснатите представители на 27-те в Европейски Съюз.

Решението бе взето след днешния диалог на Барние с английския му сътрудник Стивън Баркли. Барние окачестви срещата с Баркли като градивна, само че прикани за самообладание.

По думите на източници от Европейски Съюз Барние е споделил на посланиците, че Англия е приела, че в случай че бъде сменен защитният механизъм за ирландската граница, това няма да докара до митническа граница сред Република Ирландия, член на Европейски Съюз, и английската провинция Северна Ирландия, съобщи Ройтерс.

Според европейски източници Европейски Съюз счита предложенията на Англия за задоволителни за започване на договаряния за нова договорка, съобщи ДПА.

Европейската комисия заяви, че Лондон и Брюксел са се споразумели за ускорение на договарянията през идващите дни.

Френският президент Еманюел Макрон загатна, че идващите няколко часа ще бъдат основни за опцията за пробив. На въпрос на кореспондент от Ройтерс дали има " лъч вяра " за съглашение, Макрон отговори: " Нека изчакаме идващите няколко часа ". /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР