27 са ранени в различна степен и пътуват към четирите

...
27 са ранени в различна степен и пътуват към четирите
Коментари Харесай

Ранените в катастрофата са откарани в 5 столични болници

" 27 са ранени в друга степен и пътуват към четирите лечебни заведения, в които сме основали цялостна организация. Това са УМБАЛСМ „ Пирогов “, ВМА, „ Св. Анна “ и „ Царица Йоана “. Работят дневните и нощните екипи ", съобщи здравният министър Кирил Ананиев на брифинг в Пирогов, съобщи Българска национална телевизия.

Той увери, че е мобилизиран целия вероятен запас на болничните заведения, а от Кръвния център са обезпечени банки кръв от всички кръвни групи. Здравният министър добави, че ще посети и останалите столични лечебни заведения, поели ранените.

В УМБАЛСМ „ Пирогов “ са постъпили осем души, като двама от тях са умряли. Състоянието на четирима от постъпилите здравният министър дефинира като сериозно.

" Травмите са съчетани, само че случаите са тежки. В момента тече тежък диагностичен развой, като информацията се трансформира от минута на минута ", сподели и проф. доктор Николай Габровски,  шеф на клиниката по неврохирургия.

Във ВМА са откарани двама от потърпевшите, има 3-ма и в " Св. Анна ". Бройката им обаче ще се промени, поради продължаващото транспортиране на ранени.

Близките на потърпевшите се уведомяват допустимо най-бързо, увери Кирил Ананиев, и изрази дълбоките си съболезнования към околните на починалите и ранените.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР