27 са позитивните за COVID-19 в дом за хора със

...
27 са позитивните за COVID-19 в дом за хора със
Коментари Харесай

21 заразени в дом за хора с увредено зрение във Вълчедръм, ръст в Стара Загора |

27 са позитивните за COVID-19 в дом за хора със зрителни увреждания в град Вълчедръм, чиито консуматори са 41, оповестиха от Регионалната здравна ревизия в Монтана за Българска телеграфна агенция.

Положителен резултат за вируса са дали и петима души от личния състав на дома. От здравната ревизия са разпоредили на шефа на обществения дом да отдели инфектираните хора от здравите на обособени етажи, да се направи цялостна стерилизация на пространствата и двора на дома и да следи прецизно за съблюдаване на противоепидемичните ограничения. Към момента в община Вълчедръм с дейна зараза са 41 души.

През вчерашния ден в област Монтана са открити 53 нови случая на инфектирани с COVID-19, като петима души са настанени в лечебни заведения, а останалите 46 са под карантина в домовете си. Към момента в района с дейна зараза са 230 души, като 29 от тях са в лечебни заведения, а 201 в домовете си. Най-много от инфектираните са в община Монтана -1490 души.
От началото на пандемията от новия ковид в област Монтана са инфектирани 449 души, като 203 са излекувани, а 16 са умряли, прецизираха от локалната здравна ревизия.

Дифузното разпространяване на COVID-19 в Старозагорска област се разраства, районът е на пето място по разпространяване на вируса в страната след София, Пловдив, Благоевград и Бургас. РЗИ приканва към дисциплинираност, сигнализира шефът на инспекцията доктор Станимир Станков.

Общо 1258 са все още записаните с Коронавирус 19 в Старозагорска област, 644 от инфектираните са на домашно лекуване. 54 са позитивните проби през последното денонощие. Новите случаи са главно в фамилна среда.
По данни на РЗИ Стара Загора от 15 септември досега, в област Стара Загора с ковид са инфектирани общо 37 възпитаници, 25 преподаватели в 26 учебни заведения.

При планувани проучвания в Дома за възрастни хора с увреждания в Стара Загора са открити два случая на COVID-19 при санитар и рехабилитатор. Контактните от първа линия са карантинирани. На всички домуващи и останалия личен състав тестванията са негативни.

Трима са в региона инфектираните медицински експерти - лекари и сестри.

" Има места в Инфекциозна клиника, пулмологичното поделение е запълнено ", заяви за Българска телеграфна агенция проф. доктор Йовчо Йовчев, шеф на Университетската болница " Проф. Ст. Киркович ". Пациентите с COVID-19 са 51, от тях 9 са в тежко положение и са в реанимация.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР