27 руски дипломати ще трябва да напуснат Съединените щати до

...
27 руски дипломати ще трябва да напуснат Съединените щати до
Коментари Харесай

27 руски дипломата са изгонени от САЩ

27 съветски дипломати ще би трябвало да изоставен Съединените щати до 30 януари следващата година, заяви посланикът на Русия във Вашингтон Анатолий Антонов, представен от ТАСС.

По думите му още толкоз чиновници на съветското дипломатическо посланичество в Съединените щати ще би трябвало да изоставен страната до 30 юни.

Проблемът с визите на съветските дипломати досега не е решен и фамилиите им са разграничени, акцентира дипломатът, съгласно който представителството на Москва се сблъсква със съществени кадрови проблеми.

Руският дипломат показва още, че американската страна не е трансформирала своето отрицателно отношение към Руската федерация и продължава да я преглежда като съперник.

По думите на Антонов Вашингтон не трансформира и санкционната си политика във връзка с Москва и това съгласно него пречи на построяването на руско-американските връзки.

В отговор на оповестените от Вашингтон през април наказания против Русия и следващото експулсиране на съветски дипломати, Москва наложи ограничавания за наемането на руснаци и жители на трети страни за чиновници в дипломатическото посланичество на Съединените щати в Русия.

В идващите пет години то ще работи с най-много 120 чиновници.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР