27 процента от анкетираните в проучване на агенция Афис заявяват,

...
27 процента от анкетираните в проучване на агенция Афис заявяват,
Коментари Харесай

Всеки ден 50 жени в Европа умират заради насилие


27 % от интервюираните в изследване на организация " Афис " декларират, че домашното принуждение във връзка с дамите е целесъобразно, тъй като те го заслужават. 54 на 100 от включените в изследването считат, че водената в България политика благоприятства равния статут на дамите.

Отдавна е известна статистиката, че всяка четвърта жена в България е подложена на принуждение. Новото изследване затвърждава данните за отрицателното отношение на мъжете към дамите и за физическите, и психическите контузии, които претърпяват дамите. 84% от интервюираните декларират, че насилието е неприемливо и би трябвало да бъде осъдено. Адвокат Милена Кадиева от " Джендър други възможности " в град Пловдив:

Само за предходната година в нашия офис са предоставени 558 съвещания на дами и деца, потърпевши от домашно принуждение, а в Районни съд бяха формирани 241 каузи и това се отнася единствено за Пловдив.

Илияна Стойчева , президент на Българската платформа към Европейското женско лоби добави:

Всеки ден 50 дами в Европа умират поради принуждение, което са понесли от своя сътрудник, от своя брачен партньор, от своя шеф, от инцидентен минувач на улицата.
От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Радостина Билярска.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР