27-годишният Стефан Кирилов е убитият мъж при кървавото клане в

...
27-годишният Стефан Кирилов е убитият мъж при кървавото клане в
Коментари Харесай

Нови брутални подробности за клането в ромската махала в Дупница!

27-годишният Стефан Кирилов е убитият мъж при кървавото кръвопролитие в Дупница. Той е прободен с нож в гърба в региона на сърцето, предава струма.бг.

Трагичният случай стана през вчерашния ден към 14.30 ч. пред дома на Ст. Кирилов, който е татко на две деца – момче и момиче на 3 и 5 година Оказа се, че неговият чичо, 38-годишният Емил Стоянов, го намушкал с кухненски нож в гърба. Острието на хладното оръжие е пронизало сърцето на Ст. Кирилов и той се свлякъл на земята пред очите на съкварталците си.
Кавгата почнала преди няколко дни сред Ст. Кирилов и сина на чичо му. Децата им си играели на улицата, само че се сбили и двамата татковци скочили да се саморазправят, по този начин се стигнало до огромен скандал. Тогава ги разтървали съседите.
Кметът на „ Гиздова махала”, предприемачът Калин Георгиев, водил дълъг диалог с роднините на двамата братовчеди, с цел да укроти пристрастеностите и да не се стига до вендета. Те дали обещание и си стиснали ръцете, само че през вчерашния ден към 14.30 ч. абсурдът още веднъж се разразил. Роднини с ножове се нападнали едни други. Някой даже стрелял с газов револвер около главата на 11-месечно бебе, от изстрела са опушени очите му. Медици оповестиха, че няма заплаха за бебето, то незабавно е заведено от родителите му при очен доктор.


След убийството през вчерашния ден до 17 ч. имаше арестувани 4-ма души. В ромската махала са „ на нож”, чакат се нови ексцесии сред роднините на убития Ст. Кирилов и килъра му – чичо му Емил Стоянов.
Цялата полиция в Дупница беше вдигната на крайник през вчерашния ден да охранява ромския квартал, с цел да предотврати нови кръвопролития. На помощ бяха извикани и служители на реда от Кюстендил. От полицията даже не оповестиха на околните незабавно, че намушканият с нож в сърцето Стефан Кирилов е умрял. Поради напрегнатата конюнктура служителите на реда ще патрулират в ромската махала няколко дни. И в Спешен център – Дупница ще има един полицейски екип, който да пази дежурния лекарски екип от възможна разпра. Вчера всички дежурни в Спешния център – санитари, лекари, водачи на коли за спешна помощ и медсестри, бяха уплашени и през целия ден чакаха да бъдат нападнати от разярените роми.
Кметът на „ Гиздова махала” Калин Георгиев съобщи пред кореспондент на „ Струма”: „ В квартала е ужасно, не се знае кой от кое място ще извади нож. Трудно ми е да овладея страстите на хората. Надявам се арестуваните да останат за няколко дни в ареста. Ако ги пуснат на независимост, не мога да предвидя какво ще се случи. Опитах се да спра кавгата сред роднините, тъй като знам, че в подобен миг може да се стигне до жестока разпра и да се пролее кръв”, съобщи К. Георгиев.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР