27-годишният Реджеп Алиев, обвинен в прегазването на 17-годишното момиче край

...
27-годишният Реджеп Алиев, обвинен в прегазването на 17-годишното момиче край
Коментари Харесай

Пуснаха под „домашен арест“ обвиняемия за смъртта на 17-годишното момиче край Гоце Делчев

27-годишният Реджеп Алиев, упрекнат в прегазването на 17-годишното момиче край Гоце Делчев, бе освободен от ареста, като мярката му бе променена в " домакински арест ". Това постанови арбитър Диана Узунова от Окръжен съд-Благоевград.

Обвиняемият Алиев е от село Хвостяне. Повдигнати са му две обвинявания от прокуратурата – за приложимост на канабис и шофиране под въздействието му, както и за причиняване на гибелта на Виктория Огнянова от Гърмен след ПТП и бягство от местопроизшествието.

Вчера мярката на Реджеп бе отсрочена от съда заради отсъствие на юриста му. Днес той беше защитаван от двама адвокати - Александър Гюнджиев и Валя Рупчева, които желаеха „ домакински арест “, защото няма безспорни доказателства за виновността му. От своя страна прокуратурата настоя за налагане на мярка за неотклонение „ непрекъснат арест “ поради заплаха от укриване.

По време на правосъдното съвещание стана ясно, че дамата до Алиев е бременна в 9-и месец и всеки миг ще роди. Отделно от това в защитната си теза юристите му показаха, че по време на пътния случай той не е бил под влияние на опиати.

От своя страна пред правосъдния състав обвиненият Реджеп съобщи: „ Г-жо арбитър, апелирам да ме пуснете под домакински арест, тъй като очаквам жена ми да роди, да не стане нещо на бебето, то няма виновност “, обърна се през сълзи на очи Алиев пред арбитър Узунова.

Реджеп и приятелите му били на заведение, а по-късно се прибирали към Хвостяне. При пътния случай в началото Реджеп е помислил, че е блъснал животно. Спрял на спешни и видял, че радиаторът на колата е продънен. Впоследствие оставил автомобила на бензиностанция в Дъбница. На въпрос на чиновник на бензиностанцията какво му е на колата, Реджеп споделил, че е блъснал куче. Тръгва пеш към дома си в Хвостяне, а преди този момент от Дъбница си купува дружно с приятелите си цигара марихуана. Реджеп се прибира и изяснява случилото се с автомобила на родителите и жена си. Баща му го връща назад в Дъбница, с цел да може Реджеп да си прибере колата. Той обаче потегля към мястото на закононарушението, с цел да види " животното " което е блъснал. Именно там са задържани и тествани за опиати - към 00,30 ч. или 4 часа след случая. На мястото на случая са били някогашният другар на Виктория и братовчед му, които не дали информация, че Виктория е била в колата им и я познават. Те си потеглят от мястото на закононарушението без да са задържани, виждайки обаче ареста на Реджеп и компанията му. Едва часове по-късно Асен Михайлов - някогашният на Вики, и Андин Трайков са задържани. Те споделили, че избягали, тъй като се уплашили.

Два сигнала за Виктория са подадени до 112 в събота вечер, на 29 януари. Първият е към 20,07 ч., когато лидер на снегорин вижда по какъв начин двама мъже гонят момиче в полето, бият го и го дърпат, а по-късно го вкарват в БМВ. Другият е в 20,20 ч., когато мъж и жена, преминавайки по пътя подават сигнал за мъртвец.

Защитниците на Реджеп в лицето на юристите - Александър Гюнджиев и Валя Рупчева, са безапелационни, че експертизите ще потвърдят, че Алиев няма да е единственият обвинен.

В последна сметка, съдът в Благоевград счете, че Алиев не се е укрил. А той от своя страна след чутата мярка " домакински арест " съобщи: " Никога няма да изляза, разбрах Ви, г-жо Съдя ".

Съдя Узунова бе безапелационна пред Реджеп, че би трябвало да бъде виновен по отношение на себе си и бъдещето си дете.

В претекстовете на магистратите се показва, че по време на пътния случай е било мрачно, Реджеп не е видял натрупа, както и че обвиненият чака дете.
Вчера, откакто мярката бе отсрочена за през днешния ден, на излизане от правосъдната зала през вчерашния ден Реджеп сподели, че не е видял натрупа на Виктория. Днес обаче резервира цялостно безмълвие пред медиите.

Алиев е осъждан за шофиране след приложимост на опиати. Той бе арестуван с още петима мъже – трима негови другари, които са били в колата на Алиев, и двама мъже от Гърмен и Хаджидимово – първият от които някогашен другар на Виктория.

Всички останали са на независимост макар изказванията на близки, че някогашният другар на момичето, който е и фамилен, я е насилвал преди Виктория да напусне автомобила му. Експертизата ще потвърди дали тя е била жива или мъртва при напускането на возилото. Очакват се резултатите и от детектор на лъжата, на който са подложени петимата мъже.

Ако виновността на Алиев бъде потвърдена, го чака присъда до 15 години " отнемане от независимост ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР