27-годишната Славена Родинова от варненското село Страшимирово стана част от

...
27-годишната Славена Родинова от варненското село Страшимирово стана част от
Коментари Харесай

Славена Родинова влезе в селекция на „Форбс“ със своята ферма за люти чушки 


27-годишната Славена Родинова от варненското село Страшимирово стана част от селекцията на Форбс за Европа “30 под 30″. Тя ръководи фамилна плантация за люти чушки и в никакъв случай не си е представяла, че ще влезе в тази ранглиста. Това я стимулира още по-смело да преследва фантазиите си.

„ Когато си с чисти подбуди, с откровени планове и доста мощно вярваш в нещо, даже светът и всичко ти оказва помощ. И аз считам, че от време на време има и момента на вселената, която ти споделя: на верния път си, давай, ти можеш “, показа Славена Родинова.

Може да звучи необикновено, само че Славена Родинова от 3-годишна възраст оказва помощ в развъждането на подправки и зеленчуци в градината на своите родители, която тогава е 10 декара. Като по-голяма пък продава създадената от тях продукция на пазара във Варна.

Този физически труд, когато бях дребна, аз споделих, че не желая да се занимавам със земеделие. Не желая да съм мръсна, неугледна, ръцете ми да са напукани, груби. Исках да бъда жена нежна, и от мен да лъха непорочност “, описа Славена Родинова.

Тогава Славена взема решение. Отказва се от земеделието и отива в огромния град.

„ Аз преди се занимавах с музика и си мечтаех скрито да покоря едни подиуми, които в този момент съумявам да ги подчинявам с лютите чушки и това, което вършим “, сподели още Славена Родинова.

Когато е на върха на музикалната си кариера, момичето взема решение да се върне в фамилния бизнес.

Аз си споделих, Славена, ти имаш една прелестна опция с това, което твоите родители са основали да допринесеш с едно по-модерно мислене, с една по-различна вероятност, с един по-различен метод. Започвайки още веднъж да се занимавам със земеделие, помагайки на моите родители, си споделих, че визията ми за земеделие е била малко по-различна. Аз желая да преборвам тези стандарти от позиция на това, че хората в действителност си споделят, абе ти какъв фермер си, по какъв начин сееш чушки с този маникюр. Първо аз доста пъти споделям, че е доста по-удобно, тъй като когато си с меки нокти изобщо не можеш да забиеш пръст в земята. Другото нещо, което е човек би трябвало да се пази. Жените, които даже се занимават със земеделие дано и те за себе си да бъдат образец, да си сложат ръкавици, да се облекат, да бъдат чисти, спретнати. Разбира се, аз в този момент съм се облякла, тъй като въпреки всичко чаках вас, само че другояче напълно не ми е непозната тази работа и дори доста ми е прелестно, когато вляза в оранжериите и стартира да бера чушки. За благополучие живеем в един съвременен свят, в който технологиите разрешават да вършим едно мъдро земеделие, да пестим повече физическата си мощ, да работим малко повече с мозъка си “, добави Славена Родинова, съобщи Българска национална телевизия.

Майката на Славена, Дарина споделя, че е доста щастлива с щерка си, за която с татко й са положили старания да я научат на труд и дисциплинираност. Не им е било елементарно през годините с ръководството на бизнеса.

„ И на елементарните хора могат да им се случват невероятни неща. Нас никой не ни е подкрепял. Нямали сме познати, нямали сме познати в институции, само че този път, който вървяхме, труда, който положихме, любовта, която положихме стартира да се вижда от всички останали. И ето, пристигна моментът, в който всичко това стартира да ни се отблагодарява “, описа Дарина Родинова.

И за Славена идва най-неочакваният и прочувствен миг в живота й, влизането в европейската ранглиста на ФОРБС.

„ Събудих се сутринта с мейл, че аз попадам в тази ранглиста паралелно до хора като Адел. Доста малко българи са попадали в такава ранглиста. Когато след това се освестих си споделих, Славена, оттук насетне стартира още по-сериозна работа. За мен това е един трамплин, само че и несъмнено една опция, и в същото време една страхотна отговорност да знам, че аз безусловно заслужавам да бъда измежду тези хора. И си слагам още по-високи цели “, сподели Дарина Родинова, майка на Славена.

А задачите ѝ са да покорява международните пазари с лютите чушки, които нейното семейство създава в село Страшимирово. Славена е оптимист, че това е допустимо и поради бизнес опциите, които дава Европейския съюз.

„ Много по-лесно при нас се случва връзката с сътрудниците ни, които са част от Европейски Съюз, границите са отворени. Много по-лесно се прави един експорт, тъй като в действителност, когато започнахме да продаваме в Китай беше извънредно мъчно първо ние да записваме марката си там, да стартираме да работим, чисто писмено всичко е толкоз по-сложно, в сравнение с да работиш с сътрудници, да си част от Европейски Съюз считам, че в действителност е доста огромно преимущество и една опция просто по-лесно някак си да ти се случат нещата “, съобщи Славена.

Животът на село, съгласно Славена дава независимост да реализираш стремежи, които мъчно могат да се осъществят в града.

„ Много по-добре да имаш едно местенце, в което да се чувстваш усамотен, било то със себе си, с природата, да водиш малко по-спокоен живот, можеш самичък да отглеждаш зеленчуци, плодове, да си засееш дръвче, да се грижиш за нещо, това в огромния град е много по-трудно. Смятам, че това ти носи доста огромно наслаждение, задоволство да береш плодовете на труда си “, показа Славена.

Славена, като един млад и упорит човек, гледа напред и към следващите провокации в живота.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР