27-годишната Мария Бакалова постигна исторически успех и е сред петте

...
27-годишната Мария Бакалова постигна исторически успех и е сред петте
Коментари Харесай

Битката за "Оскар" - с кого ще се бори Бакалова?

27-годишната Мария Бакалова реализира исторически триумф и е измежду петте претендентки за оценката в категория за най-хубава поддържаща роля.

Тя е номинирана за присъединяване си във кино лентата „ Борат 2 “, където се превъплъщава в ролята на 15-годишната Тутар - щерка на казахстанския публицист Саша Барън Коен. Филмът и играта на Бакалова се трансфораха в същинска сензация – реакциите са полюсни, само че малко на брой останаха равнодушни.

През последните месеци Бакалова завоюва редица награди и номинации, в това число за „ Златен глобус “ и „ Бафта “. Наред с това тя бе номинирана и за антинаградата „ Златна малинка “. Сега обаче всички очаквания са ориентирани към датата 25 април, когато ще разберем дали българката ще стане първата българка, спечелила златната статуетка.

Преди обаче Бакалова да се похвали с премията, би трябвало да се оправи с конкуренцията в лицето на актрисите Глен Клоуз, Оливия Колман, Аманда Сейфрид и Юн Ю-Джун. Любопитна детайлност е, че българката към този момент съумя да излезе отпред измежду тях и да получи премията „ Изборът на критиците “, а статистика демонстрира, че последните 13 носители на оценката са спечелили и „ Оскар “ в съответните категории.

Всички са впечатлени от нашето момиче, само че е редно да се срещнем и с останалите претендентки за златна статуетка. Ето кои са те:
Глен Клоуз в „ Елегия Хилбили “ ( Hilbilly Elegy)
Ветеранът в категорията несъмнено е актрисата Глен Клоуз, която към този момент има зад тила си 7 номинации за „ Оскар “ и по 3 награди „ Грами ”, „ Еми ” и „ Тони ”. Актрисата, която скоро ще навърши 74 години, обаче към момента няма в сбирката си „ Оскар “ и през април ще направи следващ опит да завоюва златната статуетка.

„ Аристократката на Холивуд “ е известна с облиците си във филмите „ Фатално привличане “, „ Опасни връзки “, „ Еър Форс едно “, „ 101 далматинци “, „ Албърт Нобс “, сериалите „ Щитът “, „ Щети “ и други.

Миналата година Клоуз бе номинирана за „ Оскар “ за основна женска роля за превъплъщението ѝ в „ Съпругата “. Тази година актрисата е номинирана за ролята ѝ в „ Елегия Хилбили “ на режисьора Рон Хауърд. Филмът е основан на едноименния спомен на американския създател, коментатор и вложител Джей Ди Ванс.



Филмът бе неодобрен поради сюжета и режисурата и получи цели три номинации за антинаградите „ Златна малинка “, измежду които и за самата Клоуз. Въпреки това номинацията за „ Оскар “ е реалност и актрисата сигурно се надява 2021 да е щастливата ѝ година.
Оливия Колман в „ Бащата “ ( The Father)
Не по-малко мощен противник е английската актриса Оливия Колман, която познаваме от сериала „ Короната “, който пресъздава историята на кралското семейство. За разлика от Клоуз, Колман към този момент има един извоюван „ Оскар “ за основната си роля във кино лентата „ Фаворитката “.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР