27-годишната Лиза Тишченко може да се похвали с елитна квалификация,

...
27-годишната Лиза Тишченко може да се похвали с елитна квалификация,
Коментари Харесай

27-годишната Лиза, която учи банкерите как да се здрависват

27-годишната Лиза Тишченко може да се похвали с елитна подготовка, която ѝ оказва помощ да си проправи път във финансовата сфера. Младата жена няма MBA подготовка. Завършила е обаче курс по етикет в елитно швейцарско учебно заведение и в този момент учи банкери по какъв начин да се здрависват, написа еFinancial Careers.

Това лято Тишченко прекарва шест седмици в Institut Villa Pierrefeu (I.V.P.) в Глион. В дребното селце тя овладява изкуството на “малките ” диалози, бизнес срещите, формалните обяди и вечери, дрескода, фините разлики сред другите култури, разпоредбите за държание и така нататък С тапия в ръка Лиза незабавно пристъпва към ошлайфането на маниерите на сегашни и амбициозни банкери против възнаграждение.

Едно време учебните заведения са ни учели по какъв начин да бъдем домакини. Затова доста от тях затвориха порти. Сега имам тапия по етикет на интернационалния бизнес, споделя Тишченко.

Institut Villa Pierrefeu се счита за последното швейцарско учебно заведение по изискани обноски. Сред неговите ученици са принцеса Даяна и Карла Бруни-Саркози. Студентите нормално са дами, макар че някои курсове („ Европейското изкуство на храненето “) са насочени и към мъжете. Макар учебното заведение да дава отлични умения и знания за печелене на положителни пари, главната му функционалност е да образова хората на положителни маниери.

„ Уча клиентите си по какъв начин да впечатляват хората “, споделя Лиза Тишченко. Тя им дава скъпи препоръки по какъв начин да се здрависват, по какъв начин да се показват, по какъв начин да приказват с ръководители, да водят “малки ” диалози, без да наподобяват неудобно, по какъв начин да показват хора и така нататък

За необучените Тишченко споделя, че сходни неща могат да бъдат минно поле от погрешно държание и неправилни сигнали. Жените да вземем за пример са склонни да се ръкуват прекомерно отпуснато. Мъжете, на собствен ред, ползват повече мощ. Хората, които носят пръстени, по нехайство може да наранят ръката на другия. Това е неприятен старт, когато желаете да градите бизнес връзки.



Познаването на тези неща ще ви отличи, добавя Лиза, споделяйки, че когато хората знаят по какъв начин да се държат във всяка обстановка, това ги зарежда с повече убеденост.

С опит в банковото дело още преди да започва курса, младата жена не губи време след завършването му. Още този септември тя основава своя коучинг компания.

Попадайки под нейния инструктаж, може да очаквате елементарни препоръки. Въпреки че звучат познато, те се ползват в тъкмо избрани обстановки и дават нужния резултат. Сред тях да вземем за пример са рекомендации, свързани с езика на тялото - като не кръстосвайте ръцете и краката по време на изявление.

Някои звучат леко сексистки. Жените е целесъобразно по време на събеседване леко да сключат ръце, а мъжете - да ги слагат умерено на облегалките на стола.

Това не са просто механически препоръки, споделят клиентите на Тишченко, а “уроци от живота ”.

Ако се замисляте дали и вие да не посетите 6-седмичния курс в Institut Villa Pierrefeu, би трябвало да знаете, че не е на ниска цена. Самото образование коства 25 000 $, а разноските за живот възлизат на още 5 000 $.

Някои от сътрудниците на Лиза се настаняват в хотел, което им коства към 60-70 000 $. Тази сума е сходна с такса за магистърска подготовка по финанси, прецизира младата жена.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР