27-годишен жител на Мизия, представял се за кредитен консултант, е

...
27-годишен жител на Мизия, представял се за кредитен консултант, е
Коментари Харесай

Задържаха мним кредитен консултант за измами за близо 100 000 лева в Мизия

27-годишен гражданин на Мизия, представял се за кредитен съветник , е арестуван при профилирана полицейска интервенция, извършена през вчерашния ден от чиновници на бранш „ Измами “ в ГДНП, районно управление (на МВР) – Разлог към ОДМВР – Благоевград и ОДМВР – Враца.

Мъжът е в ареста за осъществени от него измами под претекст подпомагане за разпределяне на паричен заем най-вече на хора с неприятна кредитна история. Съвместната полицейската работа почнала по сигнал, че в интервала 30 юли – 29 август жителка на Якоруда била излъгана с 13 200 лв. .

След акуратен разбор на постъпилата информация, чиновниците подхванали процесуални дейности. В хода им са конфискувани намеренит е мобилни телефони, SIM карти, огромен брой разписки за получени парични преводи, банкови карти, документи, в това число кредитни досиета, флаш памети, портативен компютър и други движимости, относими към разследваната незаконна активност.

До момента е открито, че арестуваният е създател на най-малко три измами , осъществени на територията на няколко области в страната, с които е предизвикал имотна щета на пострадалите на обща стойност съвсем 100 000 лв. . Мъжът е арестуван в началото с полицейска мярка за период до 24 часа.

След отчет на материалите по случая на наблюдаващ прокурор от Териториално поделение – Разлог към Районна прокуратура – Благоевград, той е притеглен като обвинен по член 209, алинея 1 от Наказателен кодекс и с прокурорско разпореждане мярката му за задържане е удължена до 72 часа. Работата по случая продължава. Според наличните данни за съпричастността на мъжа и към други измами на територията на страната, следва установяването на жертвите и изясняване на цялостната незаконна активност на обвинения.

Цените на жилищните парцели нарастват с 15% – какво движи пазара?

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР