27 години по-късно убийството на Тупак Шакур може би вече

...
27 години по-късно убийството на Тупак Шакур може би вече
Коментари Харесай

Убийството на Тупак Шакур може би вече не е мистерия

27 години по-късно убийството на Тупак Шакур може би към този момент не е тайнственост. Вчера полицията задържа мъж, обвинен, че е поръчал стрелбата против рапъра. Той беше упрекнат в ликвидиране след дълго чакан пробив в един от “студените случаи ” на хип-хопа.

Дуейн „ Keffe D “ Дейвис от дълго време е прочут на следователите като един от четиримата обвинени. Те са разпознати още началото на следствието. Той не е обвиненият стрелец, само че беше разказан като лидер на групата от управляващите в петък на конференция и в съда.

Според законите в щата Невада можете да бъдете упрекнат в закононарушение, в това число ликвидиране, в случай че помогнете на някого да извърши закононарушението.

„ Дуейн Дейвис е управлявал тази група лица, направили това закононарушение “, съобщи лейтенант Джейсън Йохансон от полицията в Лас Вегас. “Той е съставил проекта, който по-късно беше изпълнен. ”

Самият Дейвис призна в изявленията и в записките си от 2019 година, Compton Street Legend, че е дал револвера, употребен при стрелбата от автомобил

Властите споделиха в петък, че точно обществените мнения на Дейвис са съживили следствието.

Дейвис, който в този момент е на 60 години, беше задържан рано в петък, до момента в който се разхождаше покрай дома си в покрайнините на Лас Вегас. Това се случи часове преди прокурорите да разгласят в съда, че правосъдните заседатели в Невада са повдигнали обвинявания против самоопределящия се „ разбойник “ по едно обвиняване – ликвидиране със смъртоносно оръжие. Той би трябвало да бъде изправен пред съда идната седмица.

Голямото жури също гласоподава за прибавяне на още едно обвиняване – за гангстерска активност. Това може да добави до 20 спомагателни години, в случай че той бъде наказан.

Стотици страници преписи, оповестени в петък, дават визия за първия месец на правосъдното произвеждане. То стартира в края на юли с развой срешу някогашни сътрудници на Дейвис, другари на Шакур и набор от пенсионирани служители на реда, забъркани в тази ситуация през цялото време.

Техните показания нарисуваха пред правосъдните заседатели картина на бездънен, нарастващ раздор сред музикалния лейбъл на Шакур Death Row Records и Bad Boy Records, който имаше връзки с Дейвис е представляваше рап противника на Шакур, Биги Смолс

„ Тотава стартира цялото съревнование сред Западното и Източното крайбрежие. То главно дефинира хип-хоп сцената през средата на 90-те години ”, гласят показанията на един от някогашните сътрудници на Дейвис.

Първият арест по случая пристигна, откакто полицията в Лас Вегас в средата на юли нахлу в дома на Дейвис в близкия град Хендерсън. Те търсиха предмети, които описаха като „ свързани с убийството на Тупак Шакур “.

Дейвис отхвърли искане за изявление в петък от пандиза, а правосъдните записи не показват юрист, който може да разяснява от негово име. Телефонните и текстовите известия до Дейвис и брачната половинка му в петък и през месеците след претърсването на 17 юли не получиха отговор, пишат от AP.

В изказване в петък сестрата на Тупак разказа ареста като победа

„ Това без подозрение е основен миг. Мълчанието от последните 27 години към този случай приказва мощно в нашата общественост “, сподели тя. „ За мен е значимо светът, страната, правосъдната система и нашият народ да признаят тежестта на гибелта на този човек. Брат ми, синът на майка ми, синът на татко ми.

През нощта на септ. На 7 септември 1996 година Шакур се вози в BMW, ръководено от създателя на Death Row Records Марион „ Судж “ Найт. Те чакат на червен светофар покрай Лас Вегас Стрип, когато бял кадилак стопира до тях и стартира пукотевица.

Шакур е прострелян няколко пъти и умира седмица по-късно на 25-годишна възраст

В записките си Дейвис твърди, че е бил на предната пътническа седалка на кадилака и е подал револвер на задната седалка. Именно от там са прозиведени изстрелите.

Той замеси своя племенник, Орландо „ Бейби Лейн “ Андерсън, като сподели, че е бил един от двамата души на задната седалка. Андерсън, прочут противник на Шакур, беше забъркан в сборичкване в казино с рапъра малко преди стрелбата.

„ Никой не знаеше, че този случай тъкмо тук в последна сметка ще докара до ответната пукотевица и гибелта на Тупак Шакур “, сподели Йохансон.

Андерсън умря две години по-късно. Той отхвърли да е забъркан в гибелта на Шакур

Найт е охлузен от откъс от патрон при стрелбата, само че има единствено леки пострадвания. Той излежава присъда от 28 години затвор в Калифорния за несъзнателно ликвидиране.

В нощта на 17 юли полицията в Лас Вегас безшумно обкръжи дома, в който Дейвис живее със брачната половинка си Пола Клемънс. Полицейско видео, получено от AP, демонстрира по какъв начин чиновници на SWAT откриват мъж и брачната половинка му отвън дома. Той е осветлен от ураган червени и сини светлини, откакто те афишират наличието си с мегафон. Лицата на двойката са замъглени във видеоклиповете.

Полицията заяви, че е събрала голям брой доказателства. Сред тях са компютри, мобилен телефон и корав диск, няколко патрона с диаметър.40, две „ вани, съдържащи фотоси “. Властите са иззели и копие от записките на Дейвис, както и списание Vibe, което включва Шакур.

Грег Кадинг е пенсиониран детектив от полицията в Лос Анджелис. Той прекарва години в следствие на убийството на Шакур и написа книга за него. По думите му ареста на Дейвис не е изненада.

„ Той се сложи непосредствено в средата на заговора “, сподели Кадинг, добавяйки, че самият Дейвис е дал на полицията в Лас Вегас „ боеприпасите и лостовете, с цел да продължи напред “.

Кадинг сподели, че е очаквал обвиняването в ликвидиране, защото обществените мнения на Дейвис демонстрират, че закононарушението е било преднамерено.

„ Всички други директни заговорници или участници са мъртви “, сподели Кадинг. „ Keefe D е последният човек измежду хората, които са заговорничили да убият Тупак. “

Смъртта на рапъра пристигна, когато четвъртият му солов албум “All Eyez on Me ” остана в класациите с към 5 милиона продадени копия.

Номиниран шест пъти за премия Грами, Шакур към момента е считан за един от най-влиятелните и гъвкави рапъри на всички времена

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР