27 декември 2017 г. е неприсъствен ден. Това съобщават от

...
27 декември 2017 г. е неприсъствен ден. Това съобщават от
Коментари Харесай

На 27 декември заплащането трябва да е като в почивен ден

27 декември 2017 година е задочен ден. Това оповестяват от ИА „ Главна ревизия по труд “ по отношение на многото запитвания кои са почивните дни по време на Коледните и Новогодишните празници и по какъв начин се заплаща трудът, положен на тях.

Официалните празници през годината са регламентирани в член 154, алинея 1 от Кодекса на труда. В алинея 2 на същия член е написано категорично, че „ когато формалните празници по алинея 1, като се изключи Великденските, съответстват със събота и/или неделя, първият или първите два работни дни след тях са неприсъствени. Празничните дни за Коледните празници съгласно Кодекса на труда са 24, 25 и 26 декември 2017 година А 27 декември е задочен, заради обстоятелството, че 24-ти съответствува с почивен ден – неделя. За празничен ден по отношение на Новогодишните празници е разгласен единствено 1 януари, който е понеделник.

По отношение на заплащането на труда за неприсъствения ден - 27 декември , са съотносими регламентите за работа в почивни дни. Размерът, с който би трябвало да бъде увеличено дневното заплащане, зависи от метода на отчитане на работното време – подневно или сумирано, както и дали лицето работи на ненормиран работен ден.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР