27 650 опаковки Ozempic са осигурени за българските пациенти. Това

...
27 650 опаковки Ozempic са осигурени за българските пациенти. Това
Коментари Харесай

МЗ: Идната седмица се очаква внос на липсващ медикамент за диабет

27 650 опаковки Ozempic са обезпечени за българските пациенти. Това количество от лекарствения артикул ще бъде налично в страната още при започване на идната седмица – на 21 март. Това оповестяват от пресцентъра на Министерството на здравеопазването, като прецизират, че удостоверение за това е получил през днешния ден министърът доктор Асен Меджидиев.

Количеството е обезпечено след поредните старания на министър Меджидиев и екипа му на българския аптечен пазар да бъдат налични лекарствените артикули, от които пациентите имат нужда, в това число и лекарства, за които има дефицит в редица европейски страни. Такъв е и лекарственият артикул Ozempic, прилаган за надзор на равнищата на кръвната захар, споделят от Министерство на здравеопазването.

Припомняме, въпреки и да е за диабет, медикаментът се употребява необятно за намаляване, което и докара до неналичието му на пазара и невъзможността същински нуждаещите се заболели хора да се снабдят с него.

От известието на Здравното ведомство не излиза наяве за какъв брой време се чака да стигне количеството от медикамента, което би трябвало да дойде през идната седмица.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР