264 украински бойци са евакуирани вечерта на 16 май от

...
264 украински бойци са евакуирани вечерта на 16 май от
Коментари Харесай

264 украински бойци са евакуирани от Азовстал в градове, контролирани от Русия

264 украински бойци са евакуирани вечерта на 16 май от металургичния цех „ Азовстал “ в стратегическия пристанищен град Мариупол. Това беше доказано от съветското и украинското министерства на защитата.

53 „ тежко ранени “ бойци са откарани в болница в Новоазовск, а други 211 са евакуирани през филантропичен кулоар на друго място. На фотоси се вижда по какъв начин ранени мъже са пренасяни на носилки и посрещнати от медицински лица.

Украинската войска заяви, че в завода има още хора, само че точният им брой не е явен. Всички евакуирани бойци са отишли в градове, които са под контрола на съветската войска.
 Ранените бойци идват в Новоазовск, придружавани от про-руски военни.
Украинският полк „ Азов “ заяви по-рано в обществените мрежи, че с цел да се спасят човешки животи „ целият мариуполски гарнизон извършва утвърденото решение на Върховното военно командване и се надява на поддръжката на украинския народ “.

В среднощно послание към народа президентът на Украйна Володимир Зеленски сподели, че Украйна има потребност от своите герои живи и спасяването на бойците е главен приоритет за него.

По-рано в понеделник съветското министерство на защитата заяви, че е подписано съглашение сред двете страни ранените да изоставен стоманодобивния цех за лекуване в град, държан от подкрепяните от Москва сепаратисти. Затова съветската войска е прекратила огъня към централата и е отворила филантропичен кулоар.
 В рейс на носилки са превозени ранените украински бойци.
„ Азовстал “ е под обсадата на съветската войска от месеци, а откогато всички цивилни от града бяха евакуирани, бв Мариупол. Тогава се смяташе, че в завода има почти 2000 украински бойци, укрити в разтегнатата мрежа от подземни тунели и бункери. Тяхното отстояване се смяташе за алегорично, откакто Русия взе надзор над останалата част от града.

Междувременно в понеделник съветската войска ускори атака си в Източна Украйна като Одеса и Николаев.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР