262-ма души са под карантина в област Стара Загора към

...
262-ма души са под карантина в област Стара Загора към
Коментари Харесай

262-ма под карантина в Старозагорска област

262-ма души са под карантина в област Стара Загора към 26 август, оповестяват от Регионалната здравна ревизия (РЗИ) в регионалния град. От националната осведомителна система за COVID-19 е видно още, че са открити 403 случая, позитивни на COVID- 19, а лицата с изтекла карантина са 9152.
За изтеклия ден, 25 август, в региона са записаните 14 случая. 8 са в град Стара Загора, а останалите - 1 в обитаемо място в община Стара Загора, 1 в община Николаево, 2 в община Раднево, 1 в община Гълъбово и 1 диагностициран в лечебно заведение в София.
В Клиниката по инфекциозни заболявания при Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване (УМБАЛ) „ Проф. доктор Стоян Киркович “ в Стара Загора са приети в болница трима души, на домашно лекуване и под карантина са оставени 10 и 1 е приет в болница в София.
Трима души от записаните 14 случая на 25 август са във възрастовата граница сред 18 до 39 години, 9-има са сред 40 и 69 години и 2-ма са над 70-годишна възраст. 
През последните дни продължава дифузно разпространяване на инфекцията, с леко протичане на болестта. Всички позитивни и контактни на позитивни от първи ред са карантинирани. Не са регистрирани случаи с епидемиологично разпространяване в проведени колективи.
ОТ РЗИ НАПОМНЯТ
Носете чиста защитна маска в закрити пространства. Почиствайте постоянно ръцете си. Използвайте сапун и вода или кърпичка на алкохолна основа. Стойте на безвредно разстояние от всеки, който кашля или киха. Не докосвайте очите, носа или устата си. Останете у дома, в случай че се чувствате зле. Ако имате температура, кашлица и затруднено дишане, потърсете лекарска помощ. Обадете се авансово. Избягването на ненужни визити на медицински заведения дава опция на системите на опазването на здравето да работят по-ефективно, като по този метод пазят вас и другите хора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР