260 000 лева е дало МРРБ за подобряване на водопроводната

...
260 000 лева е дало МРРБ за подобряване на водопроводната
Коментари Харесай

Аврамова: Милиарди са нужни за водоснабдителната мрежа

260 000 лв. е дало Министерство на регионалното развитие за възстановяване на водопроводната мрежа в Хасково. Това стана ясно от думите на районния министър Петя Аврамова. Нужно е още доста за възстановяване на ВиК мрежата в страната. Тя прикани общините да употребяват опциите на оперативните стратегии.

Милиарди са нужни за възобновяване на водоснабдителната мрежа в страната.

Темата бе подхваната от Българска социалистическа партия. 60% са течовете в Хасково, сподели социалистът Смиляна Митова. Тези течове се заплащат от хасковлии, без да употребяват водата. Хората не можели повече да чакат да се решим казуса им. В града се заплаща най-скъпата вода - 3,50 лв. за кубик.

Хасково е измежду общините, които ще бъдат финансирани, стана ясно от спомагателния коментар на министър Аврамова. Възможност за финансиране на ВиК мрежата е и новият ВиК холдинг. Търсим всевъзможни източници на финансиране, акцентира тя. От думите на министъра стана ясно, че холдингът към този момент разполага с един милиард лв.. Продължаваме с напъните освен за Хасково, а и за всички градове и села, увери Петя Аврамова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР