26 ученици и 4 учители от Средно училище Гео Милев

...
26 ученици и 4 учители от Средно училище Гео Милев
Коментари Харесай

Варненски ученици гостуват на холандски другарчета

26 възпитаници и 4 учители от Средно учебно заведение " Гео Милев " – Варна отпътуват за  Бреда, Холандия, където ще гостуват от 21 до 28 март 2019 година на учениците от  Mencia de Mendoza Lyceum. Посещението е резултат от основаните контакти сред двете учебни заведения и сключен  контракт за партньорство. Програмите, по които ще работят учители и възпитаници са интегрирани в образователния развой и дейната извънкласна активност на двете учебни заведения.

Първият план, по който работят екипите от двете образователни заведения е озаглавен " Устойчиво развиване. Умения за бъдещето ". Учениците са насочили своето внимание към тематиките: възобновими енергийни източници, предпазване и устойчива употреба на океаните и моретата, отбрана, възобновяване и резистентност на континенталните екосистеми. С помощта на своите преподаватели по география, биология и британски език, българските деца ще показват презентации, филми, флаери и модели по тематиките. Холандските възпитаници и техните учители  ще върнат работната  визита  във Варна от 5 до 11 май 2019 година

По време на работните срещи ще се провеждат разнообразни просветителни, културни и спортни начинания. Учениците ще имат опция да посетят исторически и естествени забележителности в страните сътрудници. Във връзка с професионалното развиване на учениците се планува и посещаване на университети, компании, предприятия, холдинги, работещи по тематики, свързани с плана. При опция ще се вземе и присъединяване в публични и обичайни прояви в областите, в които се намират учебните заведения.

Основните цели, които си слагат сътрудниците са свързани с:

- Разширяване на междукултурното съзнание на младите хора;

- Изучаване и преодоляване на разнообразни техники на връзка и просветителни платформи;

- Задълбочаване на познанията по чуждоезиково образование и мотивация за проучване на непознати езици;

- Опознаване  на културното завещание, историята и традициите на страните сътрудници.

С реализирането на това партньорство се залага освен на доближаването сред страните от Европейски Съюз, само че и на четирите правилото за обучение през целия живот: да се научим да знаем, да се научим да вършим, да се научим да живеем дружно, да се научим да бъдем.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР