26 студенти по медицина от Тракийски университет са в готовност

...
26 студенти по медицина от Тракийски университет са в готовност
Коментари Харесай

Доброволци в борбата с COVID-19: Трима студенти по медицина помагат в старозагорската болница

26 студенти по медицина от Тракийски университет са в подготвеност да се включат в битката с COVID-19, а трима към този момент са на първа линия в инфекциозното поделение към УМБАЛ „ Проф. доктор Стоян Киркович “, оповестиха от ВУЗ-а.

Тримата доброволци оказват помощ за разнообразни действия - снемат анамнези и статус в инфелциозната клиника, оказват помощ при постъпване на пациенти и при оформянето на документи.

Доброволците вземат участие и във визитациите и с тяхна помощ се оформят епикризите.

Двама от студентите-доброволци са стажант-лекари в 6-ти курс. Това са Асие Кьосева и Александър Брънков, а третият Антон Видев е в 5-ти курс.

" Решихме да се включим, защото сме наясно какъв брой огромен дефицит има на медицински фрагменти и желаеме да помогнем на лекарите. Апелираме повече наши сътрудници да го създадат, нашата специалност е хуманна и не е редно да се опасяваме ", споделиха студентите.

Деканът на Медицинския факултет при Тракийски университет доцент доктор Юлиян Ананиев разгласи, че в границите на часове са съумели да съберат още доброволци, които са декларирали цялостна подготвеност да се включат.

А един от главните мотори при организацията за събиране на доброволци е 6-курсникът от Хасково Ангел Тодев: „ Имаме подготвеност да се включим, с цел да облекчим лекарите, както с практическа, по този начин и с документална помощ, с цел да могат те да се съсредоточат в по-същинската си работа. Страх от заразяване постоянно има, само че това е лекарската специалност, Хепатит и Спин също са доста рискови и заразни заболявания, само че считаме, че с нужните защитни ограничения рискът ще бъде редуциран до най-малко. “
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 220 2 3 4 Света 436481 13954 19643 111889 Заразени* Нови Починали България 220 2 3 Света 436481 13954 19643
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР