26 от 28-те легла за интензивно лечение на пациенти с

...
26 от 28-те легла за интензивно лечение на пациенти с
Коментари Харесай

Заети са 93 % от  интензивните ковид  легла в Хасковска обла...

26 от 28-те кревати за интензивно лекуване на пациенти с коронавирусна зараза в Хасковска област са заети. Леглата са в МБАЛ – Хасково и МБАЛ- Свиленград, както в свиленградската са заети всичките 20. Това демонстрира информация на РЗИ към 19 т.м.

6 са лечебните заведения в региона, които лекуват пациенти с вируса. Те разполагат с общо 235 кревати. От тях заети са 179. Най- доста са местата в хасковската многопрофилна болница, която има 100 и лекува 85 пациенти.

В „ Св. Екатерина “ в Димитровград, която има 28 коронавирус кревати, заети са 21. В СБАЛПФЗ има 8 пациенти, а леглата й са 27. В „ Хигия “ има 11 места, от които заети са 4. А в МБАЛ -Харманли от 30 са заети 21.

Данните демонстрират, че има места в лечебните заведения, само че натоварването по никакъв начин не е дребна. Преди дни региона влезе в алената зона, а от през днешния ден за редица действия на закрито е нужен „ зелен документ “. Здравните управляващи се надяват по този начин да се избегне вероятно цялостно затваряне и да се понижи разпространяването на болестта.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР