26 медицински сестри от детски ясли, градини и училища в

...
Коментари Харесай

Сестри от ясли, градини и училища на първа линия в Шумен |

26 медицински сестри от детски ясли, градини и учебни заведения в Шумен към този момент са на първа линия в борбата против COVID-19. След затварянето на детските и образователните заведения те оказват помощ на медиците от локалната болница. Лечебното заведение е едно от най-натоварените в страната. Пациентите не са намалявали под 250 за денонощие, заяви Българска национална телевизия.

Доброволките споделят, че нямат разпореждане от шефовете си и самодейността я тяхна, решили са да оказват помощ. Признават, че се опасяват за здравето си, само че професионалният дълг е надвил над терзанието. Дежурствата им са тежки, тъй като няма задоволително личен състав. Медицински сестри от детското и учебното опазване на здравето в Шумен подкрепят и Регионалната здравна ревизия.

Здравните специалисти от детските и образователни заведения в Шумен последваха образеца на сътрудниците си от Добрич , които преди дни започнаха работа в локалната многопрофилна болница. Лечебното заведение изпитва изострен дефицит на междинен медицински личен състав, по тази причина до края на годината там ще работят общинските чиновници от детското опазване на здравето.

Общо 10 сестри от ясли и градини се отзоваха на апела за доброволци. Те поеха работата във вътрешните отделения и кардиологията, с цел да могат сътрудниците им да се включат в работата на Коронавирус бранша. Един експерт е ориентиран към Регионалната здравна ревизия, други седем са пренасочени към центровете за настаняване от фамилен вид, с цел да подкрепят настанените там деца при образованието им в онлайн среда.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР