26 лева за цаца. Толкова струва на някои места едно

...
26 лева за цаца. Толкова струва на някои места едно
Коментари Харесай

Управител на заведение: 10 лева са достатъчни на турист да се нахрани с цаца, картофки и бира

26 лв. за цаца. Толкова коства на някои места едно от най-поръчваните предястия - порция цаца. Може да обаче да бъде намерено и за 6 лв.. Между 10 и 40 % е инфлацията в менютата, предава NOVA NEWS.

Заради инфлацията напролет и по-скъпия ток търговците избират да усилят цените на продуктите. Цените варират съгласно типа на заведението и неговото местонахождение - кафето е сред 1,50 и 5 лв., най-евтината цаца стартира от 4 до 6 лв. за 200 грама и доближава до 26 лв. по южните курорти.

Сред най-търсените това лято е рибената супа.

" При нас клиентите търсят най-вече цаца и картофи. Рибената ни супа не е като онази, която коства 18.99 лв.. Нашата е от сьомга и лаврак и коства 7 лв. ", оповестява шеф на заведение по морето.

Търговците прецизират, че разликата идва в това дали поръчваме супа, застроена чорба или гурме, приготвено на място, което е различен клас поръчка.

Въпреки инфлацията някои обекти задържат цените си от предходната година като разчитат на повече клиенти.

" С 10 лв. може да се нахрани един екскурзиант, в случай че си поръча най-поръчваните неща от менюто - цаца, бира, картофки и рибена супа. В нашето меню стоките са поскъпнали с 20 стотинки по отношение на предходната година ", споделя различен управител на заведение.

Сред поскъпналите цени е елементарният дюнер, който предходната година е коствал 3 лв. на плажа, а в този момент е 10. Около 2 лв. се заплаща повече за сладолед.

" Най-поръчвани са фрапето, домашните лимонади и обичайните коктейли. Кафето е увеличено с 50 стотинки спрямо миналото лято и към този момент е 3 лв.. Фрапето и домашните лимонади са 6 лв., а съвсем всичките коктейли са на 12 лв.. Това са напълно естествени цени за нашето Черноморие ", счита Мая Пепелянкова, притежател на плажен бар.

" 18,80 е салата " Цезар " с калмари и скариди. Основните ястия в менюто варират сред 20 и 40 лв., въпреки всичко зареждаме скъпи артикули. За стандарта и града ни  това не са високи цени ", споделя управите на първокласен ресторант.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР