26 жертви и над 20 ранени след масова стрелба в

...
26 жертви и над 20 ранени след масова стрелба в
Коментари Харесай

Стрелба в Тексас взе 26 жервти

26 жертви и над 20 ранени след всеобща пукотевица в Тексас. Осем от ранените са в сериозно положение.

Кървавото нахлуване се е разиграло в черква в дребното градче Съдъррланд Спрингс. Нападателят е 26-годишен мъж. Той започвал да стреля, до момента в който бил извън, и траял да стреля вътре, в самата черква, с полуавтоматично оръжие.

Жертвите са на възраст сред 5 и 72 години. Сред тях е и 14-годишната щерка на пастора, който по това време е бил отвън града. Общо 683 души живеят в градчето.

На излизане от църквата той бил пресрещнат от въоръжени съседи и почнало гонене с коли. Драмата приключва с злополука на 12 километра от мястото на престъплението.

Стрелецът е открит мъртъв, само че не ясно дали се е самоубил или е бил прострелян от съседа си. Властите са намерили и други оръжия в неговата кола. Оръжието, с което е осъществено закононарушението, в Америка коства между 500 до 900 $.

Нападателят е някогашен военнен, който преди няколко години е лежал 12 месеца в пандиза за принуждение над жена си. Той е живял в Сан Антонио, на 50 километра от тази черква. 

В посолството на България във Вашингтон няма постъпила информация за починали или потърпевши български жители по време на пукотевица та.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който е на 12-дневна обиколка в Азия, написа в Twitter: " Нека Господ да е с хората от Съдърленд Спрингс, Тексас. ФБР са на мястото. Аз проследявам обстановката от Япония ".

„ Като щат сме изправени пред най-голямата всеобща пукотевица в историята ни. Има толкоз доста фамилии, които са изгубили свои близки, татковци, майки, синове и дъщери. Трагедията несъмнено, е още по-голяма поради обстоятелството, че се е случила в черква – място за поклонение. Скърбим за загубата им и поддържаме фамилиите им ”, разяснява губернатор Грег Абът.

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР