26-годишна пациентка с рядка анатомична малформация - две матки, две

...
26-годишна пациентка с рядка анатомична малформация - две матки, две
Коментари Харесай

Жена с 2 матки и 2 влагалища роди здраво бебе в Майчин дом

26-годишна пациентка с рядка анатомична малформация - две матки, две маточни шийки, две влагалища и изчезнал бъбрек, роди посредством цезарово сечение първото си дете.

Случаят е неповторим за здравната процедура освен у нас, само че и в света, оповестяват от Университетската акушеро-гинекологична болница " Майчин дом ".

Преди две години дамата е диагностицирана с инвазивен карцином на едната маточна шийка. Още тогава лекуването й е поето от високоспециализирания екип в СБАЛАГ " Майчин дом ", в който вземат участие доцент Божидар Славчев, проф. Иван Костов и доктор Наталия Петракиева.

На пациентката е направена извънредна интервенция за коренно премахване на маточните шийки, лимфна дисекция и слагане на абдоминален серклаж, като в същото време се съхранява детеродната функционалност на дамата.

Лечението й минава сполучливо и при започване на тази година тя забременява. Днес, в 33-та гестационна седмица на бременността екипът, грижил се за дамата към този момент две години, прави цезарово сечение.

Новороденото е момиченце.

Операцията е минала сполучливо и безпроблемно, като майката и бебето са в положително положение.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР