26-годишен от гр.Ракитово ще плати 2005 лева на държавата -

...
26-годишен от гр.Ракитово ще плати 2005 лева на държавата -
Коментари Харесай

Първият задържан след промените в закона автомобил е оценен за 2005 лева

26-годишен от гр.Ракитово ще заплати 2005 лв. на страната - на толкоз е оценен автомобилът, който не е  негов, само че е управлявал след приложимост на алкохол, постанови състав на Районния съд в Дупница, съобщи БНР.

Според информация от полицията това  е първият случай в страната на спрян за инспекция автовобил - часове след влизането в действие на измененията, касащи ръководство след приложимост на алкохол или опиати.

Случаят е от  11 август 2023 година, към 8:55 ч., на основен път Е-79  при с. Мурсалево, когато автопартул спрял за проверка  автомобил, който е на пловдивска компания. Водачът С.М., от Ракитово,  е бил с централизация на алкохол в кръвта  1.51 промила, открито с химическа експертиза.

Съдът - служебно и по събраните доказателства за собствеността и цената на процесното МПС, доколкото подсъдимият не е притежател на колата, присъжда да заплати в интерес на държавата  2005 лв.., представляваща паричната равноценност на лекия автомобил.

Определението за цената на колата предстои на обжалване.

Иначе  отбраната на обвинения подписа съглашение и той е наказан условно, както е и лишен от право да ръководи МПС за период от 8 месеца. Следва да заплати и сторените в хода на досъдебното произвеждане разходи в общ размер на 239.50 лева - за химическа експертиза и за правосъдна автооценителна експертиза, както и  разходи 264  лв. за повторна съдебно-оценителна експертиза, направена от експерт, написа в решението.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР