26-годишен мъж от Попово е осъден на 3 месеца лишаване

...
26-годишен мъж от Попово е осъден на 3 месеца лишаване
Коментари Харесай

Затвор и 10 000 лева глоба за мъж от Попово, нарушил карантината

26-годишен мъж от Попово е наказан на 3 месеца " отнемане от независимост " при непоколебим режим и 10 000 лв. санкция поради нарушение на карантинните ограничения срещу разпространяването на COVID-19.

Хюнай Х. се завърнал от Белгия на 14 април. На границата му е връчено наставление от РЗИ - Русе за наложителната 14-дневна карантина. Посочил, че ще бъде в изолираност на непрекъснатия си адрес в град Попово.

Полицейски чиновници направили инспекция на домашния му адрес още същия ден и Хюнай не бил открит. Намерен бил в магазин . За отклоняването му е връчен сигнален протокол. На 17 април чиновници на реда още веднъж ревизирали на адреса, само че Хюнай не бил открит в дома си. Два дни по-късно при трета инспекция, още веднъж не бил открит.

Образувано е досъдебно произвеждане и с обвинителен акт на Териториалното поделение в Попово към Районната прокуратура в Търговище Хюнай Х. бил предаден на съд.

Подсъдимият е осъждан неведнъж , три пъти е търпял ефикасни присъди в затвор. Последната му ефикасна присъда от 4 месеца отнемане от независимост за кражба е изтърпял на 18 януари 2020 година

Присъдата е произнесена при изискванията на задочното произвеждане, защото подсъдимият, въпреки и постоянно свикан в първото правосъдно съвещание по делото, не се явил.

Съдебният акт предстои на митинг и обжалване пред Търговищкия областен съд в законния 15-дневен период.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР