26,25% е избирателната активност към 16.00 ч., съобщиха от ЦИК.

...
26,25% е избирателната активност към 16.00 ч., съобщиха от ЦИК.
Коментари Харесай

ЦИК: 26,25% е избирателната активност е избирателната активност към 16.00 ч.

26,25% е изборната интензивност към 16.00 ч., оповестиха от ЦИК. Най-висока е в Смолян - 32,33%, най-ниска - в Сливен - 20,34%, разгласи представителят на ЦИК Росица Матева.

На последния избор на 9 юни към този час изборната интензивност беше 20.44%.

Преустановено е гласуването на общо 95 машини - 91 в страната и 4 в чужбина. На предишните избори към този час проблематичните машини са били 100.

Сигналите за хартията за гласоподаване са препратени към печатницата на Българска народна банка, съобщи Росица Матева. Едно от догатките за дефектиралите машини е, ролките на принтерите са нечисти поради по-честата приложимост на машините. Затова ЦИК е инструктирала всички принтери да бъдат прегледани преди вота.

След следващите проблеми с машини ЦИК ще желае нов уголемен разбор.

Към 16:45 ч. са постъпили няколко тъжби и 38 сигнала от жители. 19 от тях са препратени по подготвеност към РИК. Някои от сигналите са, че не е обезпечена опция за гласоподаване на хора с ТЕЛК и студенти. Един гласоподавател във Варна е позволен да гласоподава за областен кмет, само че не и за парламент.

Има и сигнали за пропаганда и авансово оповестени резултати на някои уеб сайтове.

" Изборният ден върви обикновено, само че е към привършване, по тази причина приканвам всички жители, които не са дали своят вот, да положат старания и да отидат да го създадат ", сподели Росица Матева.

Относно безконтролните смени на членове на секционни комисии Матива разяснява, че в идващия парламент би трябвало да се намерения за необятна полемика за промени в Изборния кодекс и да се вземат поради рекомендациите на ЦИК.

Гледайте тук или на




Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР