259-ма от задържаните са хванати на входа на границата, 288-ма

...
259-ма от задържаните са хванати на входа на границата, 288-ма
Коментари Харесай

Драстично увеличение на мигрантския натиск в България

259-ма от арестуваните са хванати на входа на границата, 288-ма -на изхода, а 2029 от мигрантите са открити навътре в страната. Данните са на Министерство на вътрешните работи. От началото на годината са арестувани общо 8740 мигранти, което демонстрира 14,5% нарастване спрямо откритите за същите месеци през 2022 година

Засиленият мигрантски напън през месеците юни и юли е наклонност, освен това устойчива. Тя ще продължи през идващите най-малко три години . Това е прогнозата на някогашния заместник-вътрешен министър и специалист по национална сигурност Филип Гунев. Според него протестите като този в Любимец преди седмица не трябва да ни изненадват, защото центровете у нас са претъпкани.

Заради засиления напън по българо-турската граница се вижда и сериозен растеж на нелегално минали мигранти, хванати навътре в страната. Цифрите демонстрират, че хванатите по пътя сред двете граници са в пъти повече от хванатите на самата бразд а. А в профилираните центрове към Министерство на вътрешните работи към този момент нямало места.

Според Гунев статистиката, показваща залавяне на множеството мигранти навътре в страната, а не по границата, доказвала потребността от незабавно създаване на видеонаблюдение и следене. В противоположен случай статистиката единствено ще потвърждава, че границата на страната е пробита. " Министерство на вътрешните работи твърди, че надали не всички тези залавяне във вътрешността са следени, само че това е невероятно. Ето, предходната седмица откриха седем души в кома и се надяваме, че това не е следено, а тези души са изпуснати, пропуснати ", уточни някогашният заместник-вътрешен министър. Според специалиста тревожната наклонност за усилване на мигрантския напън ще е устойчива и ще продължи с години.

Статистиката сподели, че единствено за последния месец са открити 13 деца мигранти, които пътували сами.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР