2566 работни места за младежи вече се предлагат в публичната

...
2566 работни места за младежи вече се предлагат в публичната
Коментари Харесай

2566 работни места за младежи в местни и държавни институции

2566 работни места за младежи към този момент се оферират в обществената администрация. Младите хора ще бъдат наети в границите на програмата " Старт в кариерата ", с цел да натрупат опит и стаж по специалността си, оповестиха от общественото министерство.

Програмата е взаимна самодейност на Министерството на труда и обществената политика и Агенцията по заетостта.

Тя дава опция на младежите да работят в продължение на 9 месеца в централни институции, министерства, организации, регионални и общински администрации и да натрупат трудов стаж и опит по специалността си.

Общо 2566 работни места са разполагаем на младежите. 1863 от тях са в централни институции и техните поделения в страната - Народното събрание, Министерския съвет, институцията на Омбудсмана, 18 министерства, държавни организации, комисии, дирекции и други държавни институции. Кандидатите могат да избират и измежду 647 работни места, оповестени от 226 общински администрации, както и 56 позиции в регионалните администрации.

 Над 18 хиляди свободни работни места. Какви специалности се търсят?
Над 18 хиляди свободни работни места. Какви специалности се търсят?

Актуални данни на Агенцията по заетостта

Кандидатите би трябвало да бъдат до 29 години и да имат приключено висше обучение. Задължително изискване е да са регистрирани в бюрото по труда като безработни или заети лица и да нямат трудов стаж по добитата компетентност от висшето обучение.

Търсят се най-много младежи, приключили право, стопански и механически специалности, администрация и ръководство, обществени действия, информатика и компютърни науки, архитектура, строителство и геодезия и други

Идеята на програмата е да се улесни преходът от обучение към претовареност и да се реализира гъвкава композиция от познания, умения и процедура, съответстващи на актуалните условия на трудовия пазар. Заетостта на младежите се финансира със средства от държавния бюджет в границите на Националния проект за деяние по заетостта.

Пълният лист на оповестените работни места по процедурите, реда, изискванията и нужните документи за кандидатстване могат да се намерят на формалната интернет страница на Агенцията по заетостта, както и на осведомителните табла във всички бюра по труда в страната.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР