2500 души освиркали Влади Ампов-Графа на сборен концерт, само като

...
2500 души освиркали Влади Ампов-Графа на сборен концерт, само като
Коментари Харесай

2500 души освирквали Графа


2500 души освиркали Влади Ампов-Графа на събирателен концерт, единствено като чули името на групата, с която тогава се изявявал. Той обаче не се поколебал да излезе на сцената да пее. В резултат изпълнителят на „ Невидим “ съумял да обърне войнственото въодушевление на публиката в бурни овации.

 

Случката е от началото на кариерата му. 46-годишният през днешния ден артист, който отново е измежду треньорите в музикалното съревнование „ Гласът на България “, показа историята в подкаста „ Гласът зад кадър “, воден от Петя Дикова. Признанието му идва малко след друго не по-малко забавно такова в предаването на Би Ти Ви. „ Учителят по физическо ми сподели: „ Ти си кръгла нула и нищо няма да стане от теб “, съобщи Графа в „ Гласът на България “, с което разсмя останалите треньори. „ А ти виж какви бицари направи! “, подкачи го Мария Илиева. Когато Графа предложи левия си бицепс, с цел да се увери, колежката му продължи шегата, като се престори, че пари. „ Страшни! Малки, само че жилави! “, подмятна Мария Илиева. Смехът бе толкоз плевел, че съвсем не се чу уточнението на Графа, че „ това са боксьорски бицари “.

Горещият път от бурно освиркване до бурни овации пък артистът минал в границите на четири песни, колкото извършил с групата, с която се изявявал при започване на кариерата си. 17-годишният тогава Влади Ампов и сътрудниците му били поканени на присъединяване в събирателен рок концерт. До това се стигнало, откакто към този момент повече от година младият артист и съидейниците му изпълнявали рок части. Имали и авторски. Явно не са били достигнали до публиката на сборния концерт, в която имало единствено правилни почитатели на рока. И по тази причина освиркванията им разтресли зала „ Христо Ботев “, когато Графа и групата му били оповестени. Иначе по това време артистът не бил прочут и като Влади Балади, тъй като чак по-късно основал хитовите си балади. До преди рок групата, Графа се изявявал повече с „ денс музика “, както изясни.

„ Момчетата потеглиха да си събират китарите “, показа Влади Ампов за реакцията на сътрудниците му от групата на сборния концерт в зала „ Христо Ботев “. Те изобщо не си и помислили да излязат на сцената, откакто мощните освирквания ги застигнали. Графа обаче изрично декларирал, че би трябвало да излязат и да показват „ яката си стратегия “. Някак съумял да ги убеди и излезли. В момента, в който се посочили на сцената, публиката креснала в един глас против тях. Въпреки мощната отрицателна реакция, Графа и сътрудниците му засвирили кавър на обичано рок парче. Пак имало крясъци на неодобрение, само че в края на парчето към този момент станали по-рехави. На второто парче се забелязвали смутени физиономия в публиката, а когато младежката група приключила третото – настанало безмълвие в залата. След четвъртата ария, Графа и сътрудниците му били изпратени с бурни овации. „ Тази обстановка ми сподели - значи в действителност не си толкоз слаб, колкото си мислиш, а в противен случай – малко хора биха издържали, чисто душевен... да се пържиш на този огън “, заключи Графа.

В „ Гласът на България “ артистът пък си напомни по какъв начин, когато към този момент бил прочут, в старанието си да му направи комплимент почитател му споделил: „ Имаш млада душа в остаряло тяло! “.

 

 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР