250 млрд. евро могат веднага да бъдат насочени към икономиката,

...
250 млрд. евро могат веднага да бъдат насочени към икономиката,
Коментари Харесай

250 млрд. евро могат веднага да бъдат насочени към икономика, базирана на зелена енергия

250 милиарда евро могат незабавно да бъдат ориентирани към стопанската система, основана на сила с напълно нулеви излъчвания - това заяви председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Комисията одобри на днешното си съвещание индустриалния проект за зеления пакт.

Еврокомисията ще предложи през март закон за промишленост с напълно нулеви излъчвания като част от първия дирек, който се отнася до регулаторната рамка на проекта. Тя ще бъде допълнена от закон за сериозните първични материали, които ще бъдат витално значими за изработването на основни технологии, както и промяна на дизайна на електрическия пазар, което да разреши на потребителите да се възползват от по-ниските разноски за произвеждане на сила от възобновими източници. Вторият дирек от проекта е за ускорение на вложенията и финансирането на производството на чиста сила.

„ Ние изцяло се откъснахме от зависимостта си от съветските изкопаеми горива. Това стана доста по-бързо, в сравнение с чакахме и по този начин е добре. При това състояние имаме опция да пренасочим

в допълнение финансиране към проекта Repower EU от 250 милиарда евро към нашите промишлености с нулева емисия “, уточни Фон дер Лайен.

Комисията предлага още краткотрайната спешна рамка за държавна помощ да бъде удължена до края на 2025-на година:

Европейската комисия към този момент има краткотрайна спешна рамка от началото на войната на Русия в Украйна. Сега ние ще я пригодим към условията за нулеви излъчвания. Важно е акомодацията ѝ да бъде целенасочена и лимитирана във времето “.

Развиването на уменията, както и съдействието с интернационалните сътрудници, са надлежно трети и четвърти дирек на проекта, сподели още ръководителят на Европейската комисия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР