250 деца от ДГ №8 Христо Ботев във Варна пяха

...
250 деца от ДГ №8 Христо Ботев във Варна пяха
Коментари Харесай

250 деца от Варна пяха Хубава си, моя горо по повод Седмицата на гората

250 деца от ДГ №8 " Христо Ботев " във Варна пяха " Хубава си, моя горо " във връзка обичайна Седмица на гората. С красивата ария, която е химн на българските лесовъди, те посрещнаха в градината чиновниците на ДГС " Варна " и им благодариха за тематичния подарък – два люлякови храста и две кедрови фиданки.

Зам.-директорът на горското стопанство инж. Владислав Георгиев срещна децата с тънкостите на залесяването и с грижата, която изискват младите дръвчета. Със своите песни и картини възпитаниците на градината демонстрираха, че обичат природата и впечатлиха лесовъдите със специфична " клетва за гората ", с която дават обещание да ценят и пазят зеленото благосъстояние.

Много наслада донесоха на малчуганите и подарените две къщички за птици. С помощта на представителите на ДГС " Варна " те бяха окачени на дръвчета в двора на градината. Инж. Георгиев изясни, че къщичките са дело на възпитаници от Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване " Николай Хайтов ", с която взаимно означават Седмицата на гората.
Директорката Веска Янакиева показа, че практиката да се организират екоинициативи в градината е одобрена във времето. Тя благодари на ДГС " Варна " за залесителната акция, а децата изпратиха гостите от стопанството с цветя и ръчно направена декорация за идния Великден.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР