250 автобуса и 50 камиона се очаква да се включат

...
250 автобуса и 50 камиона се очаква да се включат
Коментари Харесай

250 автобуса и 50 камиона излизат на протест в центъра на София

250 рейса и 50 камиона се чака да се включат в митинга на превозвачите през днешния ден в София.

По-рано беше обявено за 750 рейса и 200 камиона, само че уредниците обясниха, че броят им е понижен, защото близо 1000 машини биха блокирали столицата. Товарни коли в града няма да има, те ще бъдат подредени на "Цариградско шосе ".

Организаторите упорстват за отдръпване на законопроекта за Българска автомобилна камара, напомня бТВ.

"Този законопроект не пази по никакъв метод сектора, единственото, което цели, е лобизъм, корупционни практики и корпоративни ползи. Той е нездравословен и би трябвало да бъде изтеглен ", безапелационна беше Магдалена Милтенова от Националното съдружие на автобусните превозвачи.

Тя твърди, че през кметове на ГЕРБ са правени срещи, на които е правена пропаганда за камарата, а хората са притискани да вземат участие в подписка.

Организаторите са безапелационни, че в случай че не ги чуят, ще има нови митинги. „ Обмисляме затваряне на граничните контролно-пропускателни пунктове с тежкотоварни автомобили”, сподели Димитър Димитров, изпълнителен шеф на Камарата на автомобилните превозвачи.

„ Хората са подготвени даже да палят рейсове, да разгласят гражданско непокорство, да спрем да возим пасажери и да преустановим активността си, в случай че този законопроект не бъде изтеглен. Готови сме на крайни мерки”, заключи Милтенова.

Днес се трансформира организацията на придвижване по трасето на двете шествия.

Автобусите потеглят от 11 ч. от площад Св. Александър Невски " по булевардите "Цар Освободител " и "Мария Луиза " до Централна автогара София.

Камионите потеглят от 11:30 ч. от бул. "Цариградско шосе " и още веднъж ще преминат през центъра на София, с цел да стигнат автогарата.

В тази връзка до привършване на митинга се не разрешава паркирането в огромен периметър от площад "Св. Александър Невски ".

От 9 ч. паркирали товарни коли ще има в последна дясна лента на автомагистрала "Тракия " и бул. "Цариградско шосе " в посока център.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР