250 000 първи дози ваксини срещу COVID-19 са поставени през

...
250 000 първи дози ваксини срещу COVID-19 са поставени през
Коментари Харесай

250 хиляди първи дози са поставени през последните две седмици |

250 000 първи дози ваксини против COVID-19 са сложени през последните 2 седмици.

Това съобщи министърът на здравеопазваенто Стойчо Кацаров по Българска национална телевизия. Според Кацаров ограниченията работят, защото понижава броят на новозаразените, а хората съблюдават условията за зелен документ.

От понеделник сме основали условия и правила учениците да се върнат в класните стаи, в безвредна среда. Основната ни задача е да предпазим обществото от разгръщане на епидемията, добави Кацаров.

По думите му е обикновено да има хора, които се тормозят, само че от другата страна са децата, за които би трябвало да се направи всичко, с цел да не учат от у дома. Опасенията, които се показват, са здравословни, тъй като ще разрешат процесът да се извърши по най-хубавия метод, сподели здравният министър.

Той изрази убеденост, че просветителните управляващи ще обезпечат безвредна среда в учебните заведения.

Подготвени сме, можем да го създадем, добави Кацаров и попита реторично коя е другата опция да се върви присъствено на учебно заведение.

Здравният министър уточни, че при 15% от приетите в болница с COVID-19 се стига до летален излаз, по тази причина не може да се приказва за болестта като за лек грип.

Болниците са снабдени и с О2, и с всички нужни медикаменти, увери Кацаров.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР