25 стотинки отстъпка за литър за горивата ще бъде приложена

...
25 стотинки отстъпка за литър за горивата ще бъде приложена
Коментари Харесай

Рибарски: Искаме да спазим договора с Газпром и да не подлежим на санкции

25 стотинки отстъпка за литър за горивата ще бъде приложена "както получавате отстъпка за всяко нещо, което купувате ", уточни още той

"В обстановката с газаосновна цел е да бъде изпълнен договорът и да си вървят доставките, както са уговорени ", сподели пред БНР Радослав Рибарски от Политическа партия, ръководител на Комисията по енергетика в Народното събрание Рибарски.

"Към момента се вижда изрично, че съблюдаваме разпоредбите – кое предстои на наказания по какъв начин заплащания би трябвало да бъдат осъществявани. Новиждаме, че в сегашната обстановка се правят заплащания ", посочи Рибарски.

"Наблюдаваме еднаселективна пропускливост на механизмите ", добави той.

Според Рибарскипитаме Европейската комисия за доставка на съветски газ против рубли, с цел да се съобразим вероятно със глобите, които биха били наложени при откриване на сметка в рубли.

"Трябва да бъде изясненооткриването на сметка смята ли се на подлежащо на наказания ", посочи той в предаването "Преди всички ".

По думите на Рибарски задачата е "да си осъществим контракта ", без да има наказания, тъй като "ние сме изрядната страна все още ".

"Механизъм, който не нарушава глобите,ще бъде осъществен съгласно условията, с цел да бъде приключено заплащането ", разясни Рибарски.

"Искаме да спазим както контракта си, по този начин и да не подлежим на наказания ", акцентира неколкократно той.

По думите муБългария все още е изрядна по всички линии– както по отношение на "Газпромекспорт ", по този начин и по отношение на глобите, които Европейска комисия постанова.

Запитанкак заплаща Гърция, той уточни, че Гърция заплаща в евро, "което след това не превалутира гръцката страна ", а се "заверява сметка в рубли и заплащането е осъществено ".

Идеята за 25 стотинки отстъпка за литърза горивата ще бъде приложена "както получавате отстъпка за всяко нещо, което купувате ", уточни още Рибарски.

Източник:БНР, Nova

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР