25 % от средствата, заложени в Многогодишната финансова рамка, са

...
25 % от средствата, заложени в Многогодишната финансова рамка, са
Коментари Харесай

Цветелина Пенкова: „25% от бюджета на ЕС е за инвестиции в борбата с климатичните промени.”

„ 25 % от средствата, заложени в Многогодишната финансова рамка, са планувани за общи вложения за битка с климатичните промени ”, сподели Цветелина Пенкова пред участниците в срещата ”Европейската зелена договорка ” & ”Индустриална тактика ” през днешния ден в Дома на Европа в София. Събитието бе проведено от работодателските организации на базовите промишлености.
Две съответни измерения на Зелената договорка уточни в изявлението си евродепутатът Цветелина Пенкова: „ Нулеви чисти излъчвания на парникови газове най-късно до 2050 година и понижаване на равнищата на излъчванията на парникови газове за 2030 година на 55 % спрямо равнищата от 1990 година Знам, че това е постижимо, поради понижения за жалост промишлен потенциал на страната. " Това не е проблем единствено за България, само че и за множеството страни членки на Европейския съюз, добави тя. „ Екологичният преход следва да се трансформира в икономическа и обществена опция за всички райони на Европа ".

Днешната среща бе проведена за деен разговор сред българските представители в Европейския парламент и браншовите организации от българската добивна промишленост. На срещата участваха представители на Българската минно-геоложка камара, Българската федерация на индустриалните енергийни потребители, Българската асоциация на металургичната промишленост, Българската камара на химическата индустрия, представители на научните среди и индустриални предприятия. От евродепутатите с изключение на госпожа Пенкова, участва и ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент господин Петър Витанов.

Минната, добивната, металургичната и химическата промишленост заемат 22 % от индустрията на България, като тяхната продукция възлиза на 17 милиарда лв.. В тези браншове работят над 150 хиляди души, а продукцията е предопределена най-вече за експорт, главно за пазарите на Европейски Съюз. Годишният експорт на стоките от базовата индустрия възлиза на 14 -15 милиарда лв. и съставлява 25% - 28% от общия стоков експорт на България.

.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР