25 на сто от проверените везни на пазарите в България

...
25 на сто от проверените везни на пазарите в България
Коментари Харесай

Кантарите по пазарите не отговарят на изискванията

25 на 100 от тестваните везни на пазарите в България не дават отговор на условията. Това откриха инспекторите на Държавната организация за метрологичен и механически контрол по време на инспекции в цялата страна на лица, които употребяват везни при продажбата им на пазари, тържища и краткотрайни пунктове, осведоми бТВ.

Проверени са 392 търговски маси, като употребяваните на тях 424 везни са инспектирани за съществуване на наложителните знаци от метрологичен надзор и маркировки, които удостоверяват сходството им с условията към тях при приложимост за търговски цели, за техническата им редовност, за вярното им потребление, както и за съществуване на пломби с нанесени върху тях знаци, предотвратяващи достъпа до местата за контролиране и манипулиране на везните. 
За 123 (29 %) от инспектираните везни е открито, че не дават отговор на законовите условия, като 90 от тези везни не са предопределени за търговски цели, тъй като не са от утвърден вид или не са с оценено сходство. Останалите 33 несъответстващи везни са без годни знаци за следваща инспекция на средства за премерване в приложимост, защото не им е осъществена годишно изискуемата инспекция. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР